DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2018

 

 

21.12. VÁNOČNÍ JÍZDA

Poslední letošní jízda našeho ranče se odehrála v pátek před Vánocemi. I přes sychravé počasí jsme si to užili a přicházející svátky oslavili besídkou v teple. Děkuji za krásné fotky Ivošovi a přeji všem příjemné svátky.

 

 

http://rehaak.rajce.idnes.cz/Silver_Cat_-_Adventni_jizda_2018

 

 

 

4.12. MIKULÁŠ SVÍTKOV

Tradiční akce dobrovolných hasičů, kde jsme nemohli chybět (jelikož jsme hlavní atrakce). Zlobivé děti odnášíme do pekla a hodné zase obdarováváme. Tento rok nám přálo i počasí, takže účast byla hojná. Občerstvení výtečné a zábava prima. Těšíme se na další spolupráci. 

 

17.-18.11. KURZ S ESTHER WEBER

Absolvovali jsme letos druhý dvoudenní kurz s věhlasnou jezdkyní a trenérkou Esther Weber, tentokrát v Trnové u Prahy. Děvčata Linda a Áňa se svými valachy trénovali dovnitř a ven záď a přípravu na letmé přeskoky. Odvezli jsme si mnoho cenných rad a postřehů a užili si krásný víkend. Moc děkujeme.

 

 

9.11. SV. MARTIN MŠ ŽIVANICE

I letos jsme vyrazili, jako již tradičně, potěšit děti do mateřské školy v Živanicích. Povodili jsme je na našich ponících k příležitosti svátku svatého Martina. Všichni byli spokojení a my odjižděli s dobrým pocitem. Dostali jsme pro koníky i něco na zub. Moc děkujeme a těšíme se na další rok. 

 

 

20.-24.8. II. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR

Druhý letošní docházkový tábor v Pardubicích na ranči navštívilo celkem osm účastníků. Celý týden jsme pečlivě trénovali na konečné páteční závody, hráli jsme hry na koňské téma, naučili se jak se o koně postarat a užili si spoustu legrace. Jezdili jsme na jízdárně přes kavalety, ale i bez sedel. Sprchovali koně i sebe v horkém létě. Prostě tábor jak má být. Velký dík opět patří Lindě za pomoc.

 

http://kusi.rajce.idnes.cz/dochazkovy_tabor_II._2018/

 

 

29.7.-12.8. TÁBOR MOŽDĚNICE

http://lindulee.rajce.idnes.cz/tabor_2018/

 

 

 

 

16.-20.7. I. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR

Letošního prvního docházkového táboru se zúčastnilo sedm dětí. Užili jsme si spousty legrace při hrách a soutěžích. A samozřejmě jsme se zdokonalovali v jízdě na koni. Holky a kluci se naučili, že kůň není jen ježdění, ale také spousta starostí a péče. Myslím, že jsme si to opět náležitě užli. Děkuji za pomoc Lindě, Aničce a Elišce. Přeji krásné prázdniny.

 

http://kusi.rajce.idnes.cz/dochazkovy_tabor_I._2018/

 

 

19.5. PŘEBORY RANČE

V květnu se u nás konaly historicky první přebory mezi nejlepšími účastníky jezdeckých kroužků. Jelo se celkem šest disciplín ve dvou kategoriích a to pokročilí a začátečníci. Pokročilá děvčata nám předvedla koně nejprve ze země v tzv. soutěži in hand, kde musela absolvovat předepsanou dráhu s koněm na ruce, nikoli v sedle. Zde zvítězila Dominika Procházková s Jimmym. Poté se jely dvě jízdy zručnosti. Nejprve se nám ukázali začátečníci v kroku a klusu, zvítězila desetiletá Karolína Brůnová s Míšou. V kategorii pokročilí to pak byla Anna Kristlová s Argonem. Další byla na programu rychlostní jízda, která rozproudila naše diváky, fandili o stošest. Zde byli vítězi Adéla Petelíková(11) s Míšou a Dominika s Jimmym. Další na programu byl parkur, zde děvčata předvedla jestli umí skákat přes překážky. Vítězkou u dětí se stala Karolína Koubková(11) a u pokročilých Anna Kristlová. Závody zakončili poročilí jezdci předvedenou drezúrou s vlastní choreografií na hudbu. Tím jsme vystřídali všechny disciplíny jezdeckého sportu a ukázali tak divákům, jak je náš ranč flexibilní a naučí účastníky základy všeho, aby se pak později mohli rozhodnout, které disciplíně se budou věnovat. 

Opět musím poděkovat všem pomocníkům za skvělou organizaci a sponzorům za krásné ceny.

 

 

http://monacz.rajce.idnes.cz/Klubove_zavody_19.5.2018_Fotky/

 

 

5.5. ZÁVODY V KRAKOVANECH

V sobotu jsme vyrazily na naše první letošní oficiální závody do Krakovan. Náš ranč reprezentovala Linda na Edovi a Lucka na Jimmym, obě podaly dobré výsledky, ale stále je co zdokonalovat. Zkušenost se závody je důležitá a děvčata si odvezla i mašle za umístění. Velice gratulujeme a těšíme se na další.

 

http://lindulee.rajce.idnes.cz/Krakovany_C%2CD_5.5._2018/

 

KURZ S ESTHER WEBER

Za parného počasí jsme vyrazili s našimi dvěmi svěřenkyněmi směr Kostelec nad Orlicí, přesněji do Kostelecké Lhoty na kurz s přední westernovou jezdkyní Esther Weber. Linda a Anička se zdokonalovaly v sedu a pohybu dopředu. Kurz nám moc pomohl všem. Budeme pilně trénovat.

 

http://lindulee.rajce.idnes.cz/105D3300/

 

 

LEDEN A ÚNOR NA JÍZDÁRNĚ

Malá ochutnávka zimních lekcí ježdění.... Někdy bylo nádherně, jindy zase bílo...