DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2013

 

 

 

VÁNOCE NA RANČI

5.12. MIKULÁŠ VE SVÍTKOVĚ

Letos nás na Miluláše oslovili místní hasiči, kteří pořádali akci  pro děti před svítkovskou základní školou. A tak jsme v maskách čerta a Mikuláše vyrazili na Borkovi a Jardovi před školu. Příchozí byli z Mikuláše na koni překvapení a velmi se jim to líbilo. Projeli jsme uličkou mezi diváky, potom jsme slezli a už se odehrávalo tradiční recitování a zpívání dětí za malou odměnu. Po obdarování všech dětí se před školou rozsvítil vánoční strom a protože zbyly nějaké ty balíčky, rozhodli se hasiči se starostou, že navštíví se Zuzkou coby čertem ještě děti v pardubické nemocnici (samozřejmě již bez koní). Akce byla velmi vydařená. Doufáme ve vaši přízeň i příští rok. Velmi děkuji našim děvčatům Míše S. a Lucce Kv. za pomoc a krásné nazdobení našich koní.

 

1.12. MIKULÁŠSKÉ KLÁNÍ

V neděli ve 13h se na ranči konalo již tradiční Mikulášské klání mezi nejlepšími účastníky jezdeckých kroužků. Na vybraných koních se předvedlo pět účastnic ve čtyřech disciplínách.

Jako první se vyhlašovala nejlepší maska, o které letos poprvé rozhodovali přítomní diváci. Vyhrála nejmladší a "nejroztomilejší" členka ranče pětiletá Karolínka Brůnová jako vánoční stromeček. Nutno podotknout, že diváci neměli vůbec jednoduchou úlohu, protože všechna děvčata si dala na maskách velice záležet. A tak byl k vidění nejen tradiční anděl ale i Santa Claus, elf nebo netradiční černý anděl.

Dále pak rozhodovalo již jezdecké umění dívek. Protože na programu byla další soutěž, a to Andělská jízda zručnosti, kterou již rozhodovaly "odbornice", cvičitelky Zuzka a Dana. Výbornou jízdou překvapila nejen sebe Linda Macáková s Edou, kteří vyhráli, na druhém místě se umístila Dominika Procházková na Jardovi a jen o bodík za nimi byla Míša Skácelová s Borkem. 

A aby si děvčata užila také trochu adrenalinu, byl na programu Ďábelský rychlostní závod, kde rozhodovala nejen rychlost ale i obratnost. Jako nejlepší a nejrychlejší se ukázala Domča s Jardou. Za ní se umístila Linda s Edou a Míša s Borkem.

Potom děvčata ukázala to, na co celý týden trénovala, zlatý hřeb odpoledne, Mikulášský kür. Vystoupení s vlastní choreografií a na hudbu. Zde mohly holky předvést své umění i fantazii. Všechna vystoupení byla velmi vydařená a tak nakonec rozhodovalo pouze provedení povinných cviků. I zde však hrály roli pouze malé bodíky. Po velmi vyrovnaném boji zvítězila Linda s Edou. Dále pak v těsném závěsu bodovaly Míša s Borkem, Domča s Jardou a Lucka se Zuzanou.

Diváci se velmi bavili a ve studené chvíli se mohli zahřát domácím svařáčkem nebo čajíčkem s rumíčkem a jinými dobrotami. Celé odpoledne se velice podařilo a bylo se opravdu na co dívat. Děkuji velice celému zázemí ranče Silver Cat za skvělou pomoc při ozvučení, občerstvení a vůbec organizaci celé akce. Jen tak dál.

 

 

 

FOTKY: http://rehaak.rajce.idnes.cz/Silver_Cat_-_Mikulasske_klani_2013/

FOTKY2: http://lindule99.rajce.idnes.cz/Mikulasska/

 

 

 

23.11. HUBERTOVA JÍZDA

Tento rok jsme pojali Hubertovu jízdu jako klidnou vyjížďku v blízkém kruhu. Žádné soutěže se tentokrát nekonaly a tak jsme v jednu odpoledne vyrazili po okolí. Jelo nás sedm koní a jezdců. Počasí nám docela přálo a tak jsme udělali asi tříhodinový okruh a vrátili se na ranč akorát na pozdní obědovečeři, kterou pro nás připravila naše vrchní kuchařka Magda. Výborná polévka a steaky s bramborami nás donutily ani nedutat, ale jen na chvíli :-) pak se rozjely vášnivé diskuze o čemkoli, popíjelo se až do večera. Prima zakončení sezony.

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/Hubert_23.11.2013/

 

 

11.11. SV. MARTIN MŠ ŽIVANICE

V pondělí přímo na svatého Martina jsme navštívili MŠ v Živanicích. Tradičně jsme povozili děti na koních akorát sv. Martin tu letos chyběl. Protože naše Bess měla nemocnou nohu, vzali jsme tentokrát Zuzanu a Míšu. Děti se povozily a my odjeli domů.

 

 

8.11. SV.MARTIN MŠ POPKOVICE

Jako každý rok, i letos jsme navštívili na sv. Martina mateřskou školku v Popkovicích. Vyslechli jsme krásné písničky tamních dětí a rozdali tradiční martinské perníčky, které si děti brali přímo z košíku od našeho bílého poníka Míši. Akce byla zdařená a děti mely velikou radost.

 

 

 

20.10. VYJÍŽĎKA S KAROLÍNKOU

V neděli 20.října bylo nádherné počasí a my měli volný den, žádní zákazníci ani pořádání akce, tak jsme se rozhodly, že se projedeme s naší nejmladší členkou ranče Karolínkou. Chlapi byli pryč a tak jsme si udělaly dámskou jízdu do blízkého okolí. Vzali jsme tradiční a již osvědčenou čtveřici koní (Borek, Jarda, Bess a Míša). Vyjížďku jsme si moc užily, hlavně Kája. A díky nádhernému počasí pořídily pár krásných fotek.....

Už se těšíme na další.

 

 

 

 

 

 

15.9. III. VEŘEJNÝ TRÉNINK

 

V neděli 15. září jsme uspořádali letos poslední, v pořadí třetí, veřejný trénink, a tím zakončili závodní sezonu u nás na ranči. Bohužel nás na poslední chvíli zradila technika a naše zvuková aparatura nešla opravit. V neděli ráno nás zachránil známý, p. Hovorka, kterému tímto velice děkujeme za ozvučení celé akce. Počasí tentokrát také nebylo na naší straně, ale na konec se přece jen trochu umoudřilo a mohli jsme závodit. I když po předchozích deštích byla jízdárna tak promočená, že jsme rychlostní disciplíny z bezpečnostních důvodů raději zrušili. Ale i tak byla účast hojná a tak jsme závodili až do pozdních odpoledních hodin.

Náš ranč reprezentovaly známé tváře, v kategorii do 16-ti let to byly: Lucka K. s Míšou, Domča P. se Zuzanou, Linda M. s Bess a Míša S. s Borkem. A nevedly si vůbec špatně. V kategorii dospělých neboli open pak jely: Andy S. s Jardou, Zuzka B. s Jimmym a naše kamarádka Katka Rybová, které jsme půjčili Edu (ze tří disciplín dvě vyhráli a jednou byli druzí, za což Edu velmi chválíme). Všechny naše jezdkyně podaly velmi dobré výkony, i když je vidět, že se mají ještě co učit :-))

Na jaře se opět těšíme, že se sejdem v hojném počtu.

VÝSLEDKY NAŠICH JEZDKYŇ:

Trail: Zuzka - Jimmy 3.m., Andy - Jarda 7.m.

Trail do 16: Míša - Borek 2.m., Linda - Bess 4.m.

Pleasure: Káťa - Eda 1.m., Zuzka - Jimmy 2.m.

Pleasure do 16: Lucka - Míša 4.m., Domča - Zuzana 6.m.

Horsemanship: Káťa - Eda 1.m., Zuzka - Jimmy 3.m., Andy - Jarda 6.m.

Horsemanship do 16: Domča - Zuzana 3.m., Linda - Bess 7.m., Lucka - Míša 9.m.

Reining: Káťa - Eda 2.m.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/VT_15.9.2013/

FOTKY2: http://lindule99.rajce.idnes.cz/VT_15.9_2013/

 

 

 

 

 

8.- 9.9. VÝSTAVA KONĚ V AKCI

 

Letošní výstava Koně v akci na pardubickém závodišti měla motto: koně všem. Koně se tedy předváděli v nejrůznějších disciplínách. Jelikož pořadatelé chtěli prezentovat anglického plnokrevníka a jeho všestranné využití, oslovili nás, abychom ukázali westernové ježdění na našem Jardovi (Narvilovi).

Připravili jsme tedy malý trail za městskou tribunou a Zuzka předváděla Jardovu přiježděnost a poslušnost.

Protože byla velká pozornost věnovaná dětem, předváděla nejmladší členka ranče - Karolínka své jezdecké umění na Míšovi. Klusala i cválala, na vodítku chodila trail za Jardou a měla velký úspěch.

Prezentovali jsme se i jako podkováři, Václav měl s sebou výheň, kde upravoval podkovy a též předváděl kování koní. Však ti naši už potřebovali okovat! Tak jsme tam vzali ještě Edu a Jimmyho a ti se tam uprostřed davu nechali úplně v klidu okovat. Jimmy se ještě předváděl také ve westernových ukázkách.

V neděli jsme byli dokonce požádáni o předvedení před hlavní tribunou. Zuzka s Jardou a Vašek s Jimmym chodili skvěle a naše ukázka s komentářem byla velmi pochválena vedením výstavy i samotnými diváky.

Úspěšnou prezentaci našeho ranče završil Míša s Luckou Kvíčalovou, kteří se zúčastnili závěrečného dostihu poníků a zvítězili start-cíl!! Lucka se projela asi nejrychleji v životě :-) a Míša si zopakoval své dostihové starty - před 12-ti lety tu vyhrával dostihy i se Zuzkou! On prostě nestárne a je hvězdou naší stáje!!!

Tato výstava nám udělala velkou radost. Byli jsme chváleni za pěkné a srozumitelné ukázky westernu i podkování, Jarda byl obdivován za skvělou kondici vzhledem j věku (22 let!) a báječnou povahu a přiježděnost, Jimmy za pěkný exteriér (vzhled) a též přiježděnost, Míša za výbornou povahu pro výcvik dětí i nečekanou rychlost v jeho věku (též 22 let) - dost lidí bylo v šoku!

Moc děkujeme za pomoc děvčatům z našeho ranče - Lucce, Domče, Míše a Andy, které tam koně dovedly, předváděly, staraly se o ně, držely, sedlaly atd. a moc nám pomohly. Lucce též gratulujeme k 1. dostihovému vítězství!!! Třeba bude jezdit jako Váňa :-)) Ukázka našeho ranče byla moc úspěšná a doufáme, že přivede další zájemce do našich řad.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/vystava_2013/

 

 

3.- 4.8. VIII. ORLICKÉ WESTERNOVÉ DNY

 

V polovině prázdnin , 3.-4.8., se uskutečnil  již 8. ročník námi pořádaných  Orlických westernových dnů v Deštném v Orl. Horách.  V sobotu se jely soutěže pro hobby  a neregistrované jezdce a v neděli následovaly závody „C“ pro jezdce s licencí WRC.

Krásné horké počasí v sobotu vystřídal v neděli dopoledne jako vždy zde déšť , který ale naštěstí netrval dlouho . První den byl ve znamení několika druhů trailů , horsemanshipu a rychlostních soutěží .  Poprvé se jel terénní trail , který je přípravou pro nově zavedenou disciplínu Extrem Trail . Na první pohled komplikovaný kurs nakonec všichni jezdci bez problémů absolvovali a všem se novinka moc líbila . Zajezdila si i mládež , ale tolik vyžadovanou kategorii dětí s vodičem jela jen 1 domácí  jezdkyně . V neděli se nemohly ani jet rychlostní disciplíny, protože se nikdo nepřihlásil !

Proto poznámka k soutěžícím : Pořadatelé jako my pro vás rádi vypíšou všechny disciplíny , o které budete mít zájem , ale pokud o něčem celý rok mluvíte , bylo by dobré , kdybyste se tedy nakonec přihlásili a jeli ! Jsme tímto postojem velmi zklamaní !

Jinak moc děkujeme za vstřícný postoj rozhodčí Janě Bílkové , která ochotně rozhodovala všechny naše netradiční soutěže !

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/VIII._Orlicke_westernove_dny

 

 

 

 

21.- 28.7. LETNÍ TÁBOR

Jako každý rok i letos se o prázdninách konal jezdecký tábor pro členy našeho ranče. Po dvou ročnících s deštěm se na nás konečně sluníčko usmívalo (někdy až moc) a my se mohli i vykoupat. Dopoledne děvčata trávila v sedlech a po obědě jsme se většinou vydali na zdejší písák koupat. Večer pak byly hry ať už s koňmi nebo bez. V sobotu se pak konaly tradiční závody mezi účastníky, počasí bylo však velmi teplé a tak jsme vše museli zvládnout po ránu než slunce začalo pařit. Večer se pak u grilu vyhlašovali ti nejlepší jezdci a ošetřovatelé. Myslím, že se zde všem moc líbilo a doufám, že se sejdeme i za rok.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/tabor_2013

FOTKY2: http://lindule99.rajce.idnes.cz/Konsky_tabor_2013/

 

 

 

 

8.6. VYJÍŽĎKA V ROKYTNICI V ORL. HORÁCH

 

V sobotu jsme vyrazili za našimi dobrými kamarády z SK Wiyrhanea do Rokytnice v Orl.h. na vyjížďku po tamní nádherné přírodě. Užili jsme si krásný den v sedlech našich nejstarších koníčků. Jelo se pouze krokem, ale někdy jsme měli problémy jejich tempo vůbec stíhat :-) Na trase byly dvě zastávky, na kterých jsme v družstvech řešili různé vědomostní otázky. Odpoledne pak bylo na jízdárně klubu vyhlášené nejlepší družstvo. Když sme se postarali o koně, a ustájili je i sebe, přišli jsme na večerní posezení s hudbou a popili jsme s přáteli. V neděli ráno jsme odjeli zpět do Pardubic. Naše poděkování patří všem organizátorům, ale hlavně Evičce, která nás u sebe nechala nocovat. Moc jsme si vše užili.

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/VYJIZDKA_ROKYTNICE

 

 

 

18.5. II.VEŘEJNÝ TRENINK

V sobotu se odehrál druhý letošní veřejný trénink u nás na ranči. Po předchozích peripetiích se nám počasí konečně vydařilo a byl nádherný slunečný den. Startovalo celkem 32 dvojic, které se utkaly v tradičních westernových disciplínách ve třech kategoriích (otevřená třída, třída pro děti do 16 let a třída s vodičem pro děti do 8 let).

Náš ranč reprezentovaly Dana s Jimmym, Dominika Procházková s Bess a Zuzanou, Lucka Kvíčalová s Borkem, Andrea Skolková s Narvilem, Michaela Skácelová s Bess a Zuzanou a Karolínka s Míšou. Všechny naše jezdkyně obstály ve veliké konkurenci a rozhodně se bylo na co dívat. Nejlépe pak bodovala Dana s Jimmym, která získala dvě první a jedno druhé místo ve třídě otevřené. Ani naše mladé jezdkyně nebyly pozadu, Dominika s Bess vyhrála trail do 16 let a Karolínka s Míšou měla jedno druhé a třetí místo ve třídě pro děti do 8 let.

Na ranči jsme se pak tradičně nacpali gulášem a poseděli až do večerních hodin.

 

 

FOTKY : http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny_jezdecky_trening%2C_18.5.2013/

FOTKY OD TERKY : http://terka27.rajce.idnes.cz/18.5.2013_-_II._Verejny_trenink_Popkovice/

 

 

13.4. I.VEŘEJNÝ TRENINK

 

Konečně nám počasí trošku přálo a tak jsme mohli uspořádat letošní první, tak dlouho odkládaný, veřejný trénink. Účast byla hojná, přihlásilo se 25 startovních dvojic a tak jsme jezdili až do pozdních odpoledních hodin.

Začínalo se disciplínou w.pleasure v otevřené třídě, kde mezi 8 startujícími zvítězila Dana Országhová na Jimmym, hned poté startoval w.pleasure do 16 let, zde ze 7 startujíchích zvítězila Nikola Hřibová s Doc Joe Dickem.

V otevřené třídě w. horsemanship zvítězila opět Dana O. s Jimmym (z 8 startů) a ve třídě do 16 let zvítězila s Doc Joe Dickem Eliška Doležalová (z 10 startujících). Mezi 4 dětmi s vodičem zvítězila Hanička Řehůřková na Šejkovi.

Dále se pokračovalo disciplínou trail, kde byla účast také velká, ve třídě open bylo 7 jezdců a do 16 let ještě o dva více. Mezi dospěláky zvítězil Vašek Ráliš na Jimmym a mezi dětmi Domča Procházková na Borkovi.

Nejmenší účast byla v disciplíně reining, kde mezi pouhými třemi startujícími zvítězil Vašek R. na svém druhém koni Edovi.

Ani na rychlostní soutěže se u nás nezapomíná, a protože se přihlásilo 5 (tyče) a 6 (barely) startovních dvojic, jelo se dnes i rychle. Obě rychlostní soutěže ovládla jezdkyně Markéta Veselá na svém valachu Argonovi. 

Bohužel děti nám kvůli počasí do rychlostek nevydržely, a tak se předvedla pouze Karolínka Brůnová na Míšovi, ale bylo se opět na co dívat:))

Kromě jedné krátké spršky bylo počasí ucházející, a tak jsme unavení ale spokojení ukončili den výborným gulášem od Magdy na našem ranči.

Naši jezdci jeli výborně, zejména Dana, která ze dvou stratů na Jimmym dvakrát zvítězila. Jimmy si vedl vůbec nejlépe z našich koní, třikrát zvítězil. Vašek na Edovi byl 1. v reiningu a 2. v pleasure, což také není špatné. A nakonec naši nejmladší členové (do 16-ti let), Domča na Borečkovi dvakrát 7.místo a vítězství v trailu, Míša s Borkem 10. a 2. místo, Lucka na Jardovi 3. a 5. místo, Andy se Zuzanou (jediná, která jela i rychlostní soutěže) vybojovaly 3., dvakrát 5., 6. a 8. místo. Pro mnohé to byly úplně první závody. Všem moc gratuluji k pěkným výkonům.

 

FOTKY : http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny_westernovy_jezdecky_trening%2C_13.4.2013/

FOTKY OD TERKY: http://terka27.rajce.idnes.cz/13.4.2013_-_I._Verejny_trenink_Popkovice/

 

 

6.4. DÁMY V SEDLECH SLATIŇANY

 

V sobotu po obědě jsme se vydali podívat do Slatiňan, kde se konal dámský jezdecký den. Jely jsme jen ženský, protože chlapi přirozeně neměli čas. Magda, Dana, Zuzka a nejmladší člen ranče Karolínka si užily krásné odpoledne ve společnosti nádherných kostýmů, hudby a koní.

 

FOTKY:  http://kusi.rajce.idnes.cz/damy_v_sedlech_2013

 

22.3. JEZDECKÝ PLES DUBANY

 

V pátek večer se zdravé jádro našeho ranče sebralo a jeli jsme na již tradiční jezdecký ples do blízké vesnice Dubany. Jako každý rok jsme zde byli za "westerňáky" a bezvadně si celý večer užili. Zatančili jsme si až nás nohy bolely:)) Jen jsme měli letos smůlu na tombolu, ve které jsme vůbec nic nevyhráli. Tak třeba příští rok bude lépe.

 

23.2. HŘEBCI MNĚTICE

V sobotu jsme se vydali na první akci tohoto roku. Jeli jsme se podívat na ukázku plemeníků pro tuto připouštěcí sezónu a zároveń jsme jeli vybrat vhodného hřebce na připuštění naší Bessinky. Byla ještě zima ale náramě jsme si celé odpoledne v Mněticích užili. Nakonec jsme vybrali hřebce plemene hafling jménem Artist a Bess jím připustili. Tak už nám jen zbývá doufat, že to vyšlo:))