DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2014

 

 

 

 

30.12. SILVESTROVSKÁ VYJÍŽĎKA

 

V úterý 30. prosince jsme se v krásném dopoledni vydali po zamrzlém okolí. Sluníčko nás hřálo a my jsme si užívali úžasný konec roku. Sice kvůli terénu nešlo nikde cválat, ale i tak to byl překrásný výlet. Už teď se těšíme na další rok a závodní sezonu.

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/silvestrovska_vyjizdka/

 

 

6.12. MIKULÁŠSKÉ KLÁNÍ


V sobotu krátce po obědě jsme zahájili letošní Mikulášské klání. Počasí nedalo ani malinko znát, že se blíží vánoce a kolbiště bylo mokré namísto bílého. To nám ale nezabránilo si celé odpoledne užít. Tento rok nás navštívily i jezdkyně ze stáje Jiřího Novotného ve Velkých Kolodějích a tak o konkurenci nebyla nouze. Startovalo se celkem ve třech soutěžích a třech kategoriích. Jako prví se jela Andělská jízda zručnosti, následoval Ďábelský rychlostní závod a Mikulášský kür. Nakonec jsme vyhlásili nejhezčí masku, kterou vybrali diváci tím, že si koupili hlasy a věnovali je svému fovoritovi. Celkem patnáct účastnic si svůj, pro mnohé první závodní den, velmi užilo. Potom jsme se ještě na ranči ohřáli u vynikájícího guláše a ukončili velmi vydařené mikulášské odpoledne.

 

VÝSLEDKY:

ANDĚLSKÁ JÍZDA ZRUČNOSTI:

začátečníci:

1. Dolanská Eliška - Míša (ranč Silver Cat)

2. Lambertyová Dominika - Meloun (stáj Velké Koloděje)

3. Polednová Michaela - May (stáj Velké Koloděje)

s vodičem:

1. Komersová Aneta - Meloun (stáj Velké Koloděje)

2. Andresová Natálie - May (stáj Velké Koloděje)

3. Kubíková Kateřina - Míša (ranč Silver Cat)

pokročilí:

1. Skácelová Michaela - Jimmy (ranč Silver Cat)

2. Macáková Linda - Bess (ranč Silver Cat)

3. Procházková Dominika - Eda (ranč Silver Cat)

ĎÁBELSKÝ RYCHLOSTNÍ ZÁVOD:

začátečníci:

1. Hrubešová Adéla - Borek (ranč Silver Cat)

2. Filipczyková Marie - Borek (ranč Silver Cat)

3. Lambertyová Dominika - Meloun (stáj Velké Koloděje)

s vodičem:

1. Janková Aneta - May (stáj Velké Koloděje)

2. Komersová Aneta - Meloun (stáj Velké Koloděje)

3. Andresová Natálie - May (stáj Velké Koloděje)

pokročilí:

1. Skácelová Michaela - Jimmy (ranč Silver Cat)

2. Macáková Linda - Bess (ranč Silver Cat)

3. Procházková Dominika - Eda (ranč Silver Cat)

MIKULÁŠSKÝ KÜR:

začátečníci:

1. Filipczyková Marie - Borek (ranč Silver Cat)

2. Lambertyová Dominika - Meloun (stáj Velké Koloděje)

3. Vinařová Lucie - Meloun (stáj Velké Koloděje)

s vodičem:

1. Janková Aneta - May (stáj Velké Koloděje)

2. Andresová Natálie - May (stáj Velké Koloděje)

3. Komersová Aneta - Meloun (stáj Velké Koloděje)

pokročilí:

1. Procházková Dominika - Eda (ranč Silver Cat)

2. Kvíčalová Lucie - Zuzana (ranč Silver Cat)

3. Skácelová Michaela - Jimmy (ranč Silver Cat)

 

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/Mikulasske_klani_6.12.2014

FOTKY IVOŠ: http://rehaak.rajce.idnes.cz/Silver_Cat_-_Mikulasske_klani_2014/

FOTKY ADÉLKA: http://monacz.rajce.idnes.cz/Mikulasske_klani_2014_fotky/

VIDEA: http://monacz.rajce.idnes.cz/Mikulasske_klani_2014_videa/

 

 

 

 

5.12. MIKULÁŠ

Letos se uskutečnil druhý ročník příjezdu mikuláše, čerta a aděla na koních, který pořádal sbor dobrovolných hasičů. Opět oslovili náš ranč abychom se ujali rolí hlavních postav večera. Akce to byla vydařená a my si celý večer v rolích mikuláše, čerta a anděla velice užili. Touto cestou bych ráda poděkovala našim děvčatům Lindě, Míše a Lucce za velkou pomoc s koňmi a maskami.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/Mikulas_2014/

 

 

 

10.-11.11. SVATÝ MARTIN

I letos jsme na svatého Martina vyrazili do mateřských školek potěšit děti naším bílým poníkem. V MŠ Popkovice jsme vyslechli krásné písničky a básničky a v Živanicích zase povozili děti na koních. Všem se to moc líbilo a my jsme byli rádi, že nás každoročně zvou a stává se to již tradicí. Příští rok se opět těšíme.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/sv._Martin_2014/

 

 

 

 

11.10. ZÁVODY DOLNÍ PŘÍM

V říjnu jsme vyrazili na závody k našim kamarádkám do Dolního Přímu. Bylo to poprvé co holky závodily mimo náš ranč, ale zvládly to výborně. Vzali jsme tentokrát našeho nejmenšího, poníka Míšu, na kterém jela jízdu zručnosti  nejmladší členka Karolínka. Rychlostní soutěže pak jela na Míšovi Linda a na Zuzaně se střídaly Lucka a Míša. Holky se ve všech soutěžích umístily na předních příčkách. Všem moc blahopřeji a těším se na další závodní sezonu.

 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/zavody_Prim_12.10.2014/

FOTKY2: http://lindule99.rajce.idnes.cz/Dolni_prim/

 

 

 

 

 

14.9. V. VEŘEJNÝ TRÉNINK

Poslední letošní veřejný trénink proběhl na podmáčené jízdárně, vzhledem k tomu, že předchozí týden pršelo. Neděle už ale byla naštěstí bez deště a tak se mohlo závodit. Přestože se někteří účasníci na poslední chvíli odhlásili a rychlostní soutěže jsme museli vzhledem k terénu zrušit, sešlo se nás celkem dost. 17 startovních dvojic se utkalo v drezurních disciplínách westernového ježdění.

Jako první byl na programu trail open kde nás reprezentovala Dana na Jimmym a vyhrála. Potom se trail jel v kategorii do 16 let, kde domácí Borek s Domčou zvítězili a za nimi na 2. místě byla překvapivě Zuzana s Luckou a Jarda s Míšou na krásném 4. místě. Ranch plesure se jel pouze v kategorii open a naše členka Dana s Jimmym skončili na 5. místě. Dále se jely nejvíce obsazené soutěže dne a to w.horsemansip a w.pleasure v obou kategoriích. Naše členky jely v obou kategoriích a vedly si opravdu dobře. W. horsemansip open: Dana a Jimmy 3.m., Domča a Borek 5.m., Míša a Jarda 6.m. W.horsemanship do 16 let: Domča s Borkem 2.m., Míša s Jardou 6.m. W.pleasure open: Dana s Jimmym 1.m., Lucka se Zuzanou 4.m. a Linda s Edou 5.m. W.pleasure do 16 let: Míša s Jardou 3.m., Lucka se Zuzanou 4.m. a Linda s Edou 6.m.  

Poslední disciplínou dne byl reining, kde se nám převedli tři jezdci a ukázali co se za sezonu naučili. V reiningu i v celém seriálu o "Popkovický kbelík" dominovala Kateřina Rybová se svým valachem Doc Lee Stingerem a odnesla si krásnou mašli, pohár a hlavně kbelík plný překvapení. V kategorii do 16 let byla nejlepší jezdkyní domácí Dominika Procházková, kterou jsme za celou sezonu viděli na více koních, i ta si odnesla mašli, pohár a plný kbelík. Příští sezonu se na Vás moc těšíme. 

 

 

FOTKY ZUZKA:http://kusi.rajce.idnes.cz/VT_14.9.2014/

FOTKY ANETA:http://ancareh.rajce.idnes.cz/Westernove_zavody_u_Ralisu_14.9.2014/

 

 

 

6.-7.9. VÝSTAVA KONĚ V AKCI

 

Letošní výsava koně v akci byla pro náš ranč velice úspěšná. Nejen, že jsme přilákali na ranč spoustu nových tváří, ale také jsme v neděli vyhráli dostihy poníků a to hned dvakrát. První kategorii menších pony zcela rozdrtil Míša s Lindou v sedle a ve svých 23 letech dokázal s přehledem zvítězit. Druzí běželi poníci větší a zde nás zastupovala naše 21 letá Zuzana s jezdkyní Míšou, pro obě to byl první dostih v životě, o to větší bylo překvapení, když ho vyhrály. Vašek s Jardou ještě předvedli před tribunami, že i plnokrevník se hodí do westernového sportu. Před naším stánkem s podkovami pak Vašek předváděl správné kování koně i s odborným výkladem a děvčata z našeho ranče pak předváděla naše koně při práci. Vše se nám povedlo a velmi jsme si tuto dvoudenní slavnost užili. Touto cestou chci poděkovat Lindě M., Lucce K., Domče P., Míše S. a naší Karolínce za bezvadnou pomoc a reprezentaci našeho ranče. 

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/vystava_2014/

 

 

 

20.-27.7. LETNÍ TÁBOR

 

Poslední červencový týden u nás byl ve znamení tábora. Počasí nám přálo a tak jsme trénovali, koupali se, chodili na výlety a vůbec se dobře bavili. Navštívili jsme dostihové závodiště v Pardubicích, hřebčín v Heřmanově Městci a Ringelland u Kutné Hory. Také jsme si zaskákali a někteří i zapadali....Na závěr se u nás tradičně pořádaly závody pro rodiče. Holky předvedly co se za ten týden nového naučily a byly velmi kreativní:)) Takže za rok se opět budeme těšit. 

Za průběh celého tábora nejvíce vypovídají fotky......

 

FOTKY MY: http://kusi.rajce.idnes.cz/tabor_2014/

FOTKY LINDA: http://lindule99.rajce.idnes.cz/Konsky_tabor_2014/

FOTKY ZÁVĚR.ZÁVODY: http://monacz.rajce.idnes.cz/tabor_s_konmi_Popkovice/

 

 

7.6. IV. VEŘEJNÝ TRÉNINK

Za přímo tropického počasí se odehrál letošní poslední předprázdninový veřejný trénink. Účast byla tradičně pěkná a to hlavně v pomalých disciplínách a tak jsme na horkém slunci museli vydržet až do pozdních odpoledních hodin.

Tentokrát jsme začínali trailem, kde nás v kategorii open reprezentovala Dana s Jimmym a vyjela si krásné 3.místo. V trailu do 16 let jely dvě naše svěřenkyně a to Linda s Jardou, která zvítězila a za ní na druhém místě byla Míša s Borkem. Potom se pokračovalo v nové disciplíně ranch plesure, Dana s Jimmym skončili druzí. Dále se pak jely horsemanshipy, naše děvčata jela v obou kategoriích a skončila takto: Domča s Edou (2. a 1.místo), Dana s Jimmym (2.místo), Linda s Jardou (6. a 6.místo) a Míša se Zuzanou (7. a 4.místo). Western pleasure jela pouze Domča s Edou (2. a 2.místo) a Míša se Zuzanou (4.místo). Děvčata v konkurenci obstála a zajela velmi pěkné jízdy. Potom následova disciplína reining, která je velmi obtížná a tak děvčata pouze sledovala výkony třech starších a pokročilých jezdkyň.

O rychlostní soutěže se tentokrát postaraly pouze děti s vodiči ale atmosféra byla napínavá až do konce. Naše nejmenší svěřenkyně Karolínka na Míšovi vyhrála pole bending a v barrel race byla druhá, takže skvělý výkon.

Po soutěžích jsme se odebrali do stínu na ranč a ochladili sebe i koně hadicí a studenými nápoji. Budeme se těšit v září na posledním letošním "veřejňáku" kde vyhlásíme vítěze celého seriálu závodů a předáme mu "Popkovický kbelík".

 

 

FOTKY: http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny_westernovy_jezdecky_trening%2C_7.6.2014/

 

 

 

 

10.5. III. VEŘEJNÝ TRÉNINK

Třetí letošní veřejný trénink se také povedl, počasí nám docela přálo a tak jsme mohli závodit až do večera. Dokonce účast byla o něco vyšší než v předchozích měsících. Tentokrát jsme nechali závodit naše svěřenkyně na všech našich koních.

Začínalo se w.pleasure open, kde náš ranč reprezentovala Dana s Jimmym a také vyhrála. Potom následovala stejná disciplína ve třídě do 16 let, kde jsme měli v ohni hned čtyři želízka a to, Domču s Edou (2.m), Míšu s Borkem (4.m), Lucku s Jardou (6.m) a Lindu se Zuzanou.

Další se jel w.horsemanship zase v obou třídách. V openu jely tentokrát i naše mládežnice a tak si vyzkoušely dospělou konkurenci. Na druhém místě skončila Dana a Jimmy, třetí byla Domča a Eda a čtvrtí se umistili Míša a Borek. Do 16 let pak holky skončily 2. Domča s Edou, 3. Míša s Borkem a 5. Lucka s Jardou.

Už obtížnější byla disciplína trail, která následovala. Dana a Jimmy bohužel nedokončili couvání a tak byli diskvalifikovaní. Do 16 let pak vyhrála Míša s Borkem hned za ní druhá skončila Lucka s Jardou a třetí následovala Linda s Jimmym a čtvrtá pak Domča s Edou, který jel trail úplně poprvé.

Potom jsme pokračovali reiningem, kde jsme tentokrát neměli žádného zástupce. A dále pak byly rychlostní soutěže. V těch náš ranč reprezentovala pouze nejmladší účastnice Karolíka s Míšou a ve své třídě s vodičem obě vyhrála.

Všem moc gratulujeme a těšíme se na hojnou účast na dalším "veřejňáku" 7.6.2014. 

 

 

FOTKY 1: http://andreaskolkova.rajce.idnes.cz/Verejny_trenink_-_10.5.2014/

FOTKY 2: http://kusi.rajce.idnes.cz/VT_10.5.2014

 

 

12.4. II. VEŘEJNÝ TRÉNINK + LICENCE

V sobotu se konal druhý letošní veřejný trénink. Účast byla slušná, ale jen díky našim mladým jezdkyním, v kategorii open už to bylo o moc slabší. Jeli jsme všechny vypsané disciplíny a počasí nám opět velmi přálo a tak to bylo opravdu pěkně strávené odpoledne. 

Protože si u nás mohli začínající jezdci složit zkoužky pro jezdeckou licenci, měli jsme zde pozvanou oficiální WRC rozhodčí J. Bílkovou, která nám laskavě odrozhodovala i celý veřejný trénink. Zájemci o licence si nejprve napsali teoretickou část v podobě testu a poté se ve 13h startoval western horsemanship open, který byl zároveň praktickou zkouškou pro licenci. Všech 11 účastnic pro licenci praktickou zkoužkou prošlo bez problémů, ale pro 2 byla část teoretická příliš obtížná, a tak si testy budou muset napsat znovu. Ostatním 9 účastnicím velmi gratulujeme a vítáme je mezi "jezdce". 

Po w.horsemanshipu open se jel ještě v kategorii do 16 let a s vodičem, pak pokračoval w. pleasure  v kategoriích open a do 16 let a ještě trail pro všechny tři kategorie. Následovala královská disciplína reining open a rychlostní soutěže uzavřely klání.

Náš ranč velmi pěkně reprezentovaly: Domča P.- Jimmy (3.m w.horsemanship open,3.m w.horsemanship do 16 let, 5.m w. pleasure do 16 let, 3.m trail do 16 let), Míša S.- Narvil (4.m w.horsemanship open, 4.m w.horsemanship do 16 let, 6.m w.pleasure do 16 let, 2.m trail do 16 let, úspěšné složení jezdecké licence), Linda M.- Eda (6.m w.horsemanship open, 5.m w.horsemanship do 16 let, úspěšné složení jezdecké licence, s Borkem pak ještě 4.m v trail do 16 let), Lucka K.- Zuzana (4.m w.pleasure do 16 let, 5.m trail do 16 let, s Narvilem 4.m w.horsemanship open, úspěšné složení jezdecké licence) a Karolínka B.- Míša (1.m w.horsemanship s vodičem, 1.m trail s vodičem a 1.m barrel race s vodičem). Holky se ještě vystřídaly v rychlostkách na Míšovi a Zuzaně, Zuzana získala krásná dvě třetí místa v tyčích a barelech a Míša byl čtvrtý v tyčích. Všem moc gratulujeme a těšíme se 10.5.

 

FOTKY: http://makrelk.rajce.idnes.cz/12.4.2014_Westernove_zavody_Popkovice/

 

 

 

 

5.4. DÁMY V SEDLE

V sobotu 5.4. jsme navštívili v hřebčíně Slatiňany jezdecké závody. Účast byla hojná a tak se bylo opravdu na co dívat. Dámy se utkaly celkem v šesti discilpínách a opravdu jim to šlo. Moc dobře jsme se pobavili, tak příště opět dorazíme.

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/damy_v_sedlech_2014/

 

28.3. JEZDECKÝ PLES

V pátek večer jsme vyrazili na tradiční jezdecký ples do blízkých Duban. Užili jsme si spoustu zábavy a oprášili taneční kroky. K tanci hrála skvělá kapela Evergreen a ta nás nenechala dlouho sedět. V tombole jsme také něco málo získali a tak jsme po půlnoci odjížděli spokojení. Příští rok vyrazíme zase.

 

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/jezdecky_ples_2014

 

 

26.3. BELLA POPRVÉ VENKU

Ve středu se konečně udělalo hezky a tak jsme vyvedli dopoledne naší Bellu s maminkou Bess ven na zahradu. 

 

FOTKY: http://jana-vechtova.rajce.idnes.cz/konska_holcicka_28.3.2014/

FOTKY: http://kusi.rajce.idnes.cz/Bella

 

23.3. NOVÝ PŘÍRUSTEK

V neděli po veřejňáku nás ráno čekalo obrovské překvapení. Ve stáji s maminkou Bessinkou stála nádherná malinká kobylka. Obě byli zdravé a porod proběhl bez nás. Bessinka už 3 týdny přenášela a tak jsme byli moc rádi, že to na poprvé takhle šikovně zvládla sama. Našemu koňskému miminku jsme dali jméno Bella. 

 

 

22.3. I. VEŘEJNÝ TRÉNING

V sobotu jsme začali závodní sezonu prvním letošním veřejným tréninkem. Počasí nám přálo a tak jsme vytáhli košile a jezdili až do odpoledních hodin. Rozhodčí nám jako již tradičně dělal Radim Toman s Danou Országhovou. Jezdci si po zimě nevedli vůbec špatně a tak se bylo na co koukat. Večer jsme si na ranči udělali oheň a steaky a povídali si až do tmy. Příští veřejňák přijede oficialní rozhodčí wrc a bude možnost složit si u nás licenci jezdce, proto neváhejte a přijeďte.

Výsledky našich členů:

TRAIL OPEN

2. Andrea Skolková - Jimmy 

TRAIL DO 16 LET

1. Procházková Dominika - Narvil

2. Skácelová Michaela - Borek

4. Kvíčalová Lucie - Zuzana

TRAIL S VODIČEM

1. Brůnová Karolína - Míša

W.PLEASURE OPEN

1. Ráliš Václav ml. - Eda

5. Skolková Andrea - Jimmy

W.PLEASURE DO 16 LET

2. Kvíčalová Lucie - Zuzana

3. Skácelová Michaela - Borek

4. Procházková Dominika - Narvil

W: HORSEMANSHIP OPEN

2. Skolková Andrea - Jimmy

3. Ráliš Václav ml. - Eda

W. HORSEMANSHIP DO 16 LET

2. Kvíčalová Lucie - Zuzana

3. Skácelová Michaela - Borek

4. Procházková Dominika - Narvil

W. HORSEMANSHIP S VODIČEM

2. Brůnová Karolína - Míša

REINING OPEN

2. Ráliš václav ml. - Eda

POLE BENDING OPEN

4. Kvíčalová Lucie - Míša

5. Skácelová Michaela - Zuzana

POLE BENDING S VODIČEM

2. Brůnová Karolína - Míša

BARREL RACE OPEN 

3. Ráliš Václav ml. - Eda

5. Procházková Dominika - Zuzana

BARREL RACE S VODIČEM

2. Brůnová Karolína - Míša

 

FOTKY 1: http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny_westernovy_jezdecky_trening%2C_22.3.2014/

FOTKY 2: http://andulaa.rajce.idnes.cz/Verejny_trenink_-_22.3.2014

 

 

 

 

JEŽDĚNÍ V ZIMĚ

Protože letošní zima ještě neukázala svou sílu a počasí nám přálo, až na malé vyjímky, mohli jsme jezdit jak bylo libo. Většinou jsme trénovali na jízdárně, někteří se sedly jiní bez :-) a tady je malá ochutnávka......