DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2022

 

 

 

 

 

 

 

JÍZDÁRNA PROSINEC

 

 

 

 

4.12. MIKULÁŠ

Tradiční akce s hasiči proběhla ve Svítkově u lékárny, kde jsme obdarovali hodné děti jako mikuláš, čert a anděl. Účast byla veliká, tak jsme rádi za tuto tradiční akci, kterou pořádají naši hasiči. Děkujeme a těšíme se na další spolupráci.

 

 

 

6.11. HALLOWEENSKÁ JÍZDA

V neděli po obědě se sešlo našich jedenáct odvážných jezdců na jízdárně. Jela se totiž již tradiční halloweenská jízda zručnosti v maskách. Všichni předvedli perfektní výkony, a tak si odnášeli domů diplom a něco na zub. Vyhlašovali jsme také nej masku, kterou vyhrála Terka Š. Na druhém a třetím místě se umístily Andulka T. a Verča C.J. Všem moc gratulujeme. 

 

http://kusi.rajce.idnes.cz/Halloweenska2022/

 

 

 

 

17.9. VÝSTAVA LYSÁ

V sobotu jsme vyrazili hromadně na výstavu KŮŇ do Lysé nad Labem. Koukli jsme se na vystoupení a koupili pár věcí pro naše koníky. Moc jsme si to užili. 

 

 

 

22.-26.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR II.

Druhý docházkový tábor navštívili ti lepší jezdci. Probírali jsme techniku ježdění a zkoušeli co dovedeme. Na závěr jsme své schopnosti prověřili v závodním duchu. Holkám se to velice líbilo. Těšíme se na příští rok.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Dochazkovy_tabor_II.2022/

 

 

15.-19.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR I.

Tradiční docházkové tábory proběhly v Popkovicích v srpnu. Na prvním byly holky začátečníci. Proběhly táborové hry, jezdili jsme o stošešt a to i bez sedel. V pátek pak byly závody, kde vzájemně poměřily své schopnosti. Moc jsme si to všichni užili i počasí nám přálo. Těšíme se na příště.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Dochazkovy_tabor_I.2022/

 

 

8.-12.8. LETNÍ POBYT "MALÝ FARMÁŘ"

Letos jsme poprvé otevřeli docházkový pobyt na ranči pro nejmenší děti. Celkem tři pětileté holčičky se poprvé zkoušely postarat o naše zvířátka. Jezdily na našem novém poníkovi Merlynovi. A hrály různé hry a bylo i malování na obličej a závěrečná soutěž masek. Užily si to hodně.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Maly_farmar_2022/

 

 

2.-16.7. TÁBOR MOŽDĚNICE

Po náročném školním roce nás opět čekal odpočinek v srdci možděnické přírody. Jezdili jsme na vyjížďky, koupali se v lomech a dokonce jsme se jeli podívat do Boskovic na vystoupení Vinnetou. Bylo to moc prima.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Mozdenice_2022/

 

 

4.6. WRC ZÁVODY LANŠKROUN

V sobotu ráno vyrazil celý závodní tým směr Lanškroun. Vezli jsme jen Lady, tak bylo náročnější nastupování do vozíku, ale nakonec jsme to dali. Karolínka zkoušela jet poprvé showmanship. Holky se moc snažily, a tak si nakonec přivezly umístění ze všech disciplín, ve kterých startovaly. A to: showmanship hobby 4.místo, horsemanship hobby 5.místo, horsemanship C mládež 1.místo, ranch riding hobby 2.místo. Jsme na ně moc pyšní a gratulujeme.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Lanskroun_Kaja/

 

 

14.-15.5. KURZ S ESTHER

Dnes jsme vyrazili s Kájou a Eliškou na kurz k známé jezdkyni a trenérce Esther Weber. Holky hodně trénovaly práci ze země. Kája s Lady projevily talent na showmanship, tak uvidíme, zda to na závodech zkusíme. Dále jsme se věnovali obratům. Bylo to hodně poučné a náročné. V sobotu večer jsme byly pozvané k Esther na ranč, kde bylo malé posezení s kapelou. Moc jsme si to užili. Děkujeme.

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/kurz_EW_2022/

 

 

 

30.4. ČARODĚJNICE U HASIČŮ

V sobotu odpoledne jsme se zúčastnili s našimi poníky Míšou a Eliškou akce pořádané hasiči Svítkov-Popkovice. Vozili jsme děti a užili si trochu trávy na louce u letiště. Potom jsme ovedli koně domů odpočívat a sami jsme se vydali zpět na párek u čarodějnického ohně. Děkuji Káje, Elišce a Terce za pomoc.

 

 

23.4. HOBBY ZÁVODY A LICENCE

 

V sobotu od brzkých ranních hodin se u nás na ranči konaly závody. Celkem devět jezdců skládalo zkoušku na licenci WRC, čtyři byli od nás: Kája, Eliška, Adéla a Vašek. V osum ráno se psal test, pak se jel licenční horsemanship. S potěšením musím napsat, že to všichni zvládli bravurně a licence tedy od rozhodčí Jany Bílkové dostali. A teď hurá závodit!

Od 9h pak začaly hobby závody, které nám Jana a Pavla ještě odrozhodovaly. Začínalo se horsemanshipem, naše Karolínka s Lady skončila na 5. místě. Potom se jel western pleasure, ranch riding, kde Karolínka bodovala a obsadila úžasné 2. místo. Pak se jel trail, kde jel Vašek s Jimmym mimo soutěž, jízda zručnosti s vodičem pro naše nejmenší a nakonec showmanship.

Vše jsme zvládli dopoledne a tak jsme se pak odebrali na ranč, kde jsme poobědvali výborný gulášek od Magdy. Pokecali si co je ve WRC nového a perfekte tím zakončili super den. Musím moc poděkovat všem členům ranče, sekce Pardubice a v neposlední řadě rozhodčím za perfektní organizaci.

https://kusi.rajce.idnes.cz/zavody_hobby_a_licence_23.4.2022/

 

 

VÝSLEDKY:

HORSEMANSHIP:

1. Horníčková Veronika - Lexus Doc Power

2. Doušová Bára - Jejmi War Leo Jack

3. Marková Šárka - Vanilla Rose

4. Letáčková Pavlína - WR Fellon Hancock

5. Brůnová Karolína - Doremi Of Jacs

6. Štursová Martina - Silent Doc Hat

 

W.PLEASURE:

1. Doušová Bára - Jejmi War Leo Jack

2. Horníčková Veronika - Lexus Doc Power

3. Marková Šárka - Vanilla Rose

4. Beznosková Lucie - Gold Mistery Arcaro

 

RANCH RIDING:

1. Štursová Martina - Silent Doc Hat

2. Brůnová Karolína - Doremi Of Jacs

3. Letáčková Pavlína - WR Fellon Hancock

4. Doušová Bára - Jejmi War Leo Jack

5. Marková Šárka - Vanilla Rose

 

TRAIL:

1. Štursová Martina - Silent Doc Hat

2. Marková Šárka - Vanilla Rose

3. Letáčková Pavlína - WR Fellon Hancock

4. Horníčková Veronika - Lexus Doc Power

 

JÍZDA ZRUČNOSTI S VODIČEM:

1. Hofmanová Anna - Gold Mistery Arcaro

1. Novotný Viktor - Mia Oreobee Bar

1. Škvrňak Matěj - Gold Mistery Arcaro

1. Novotný Richard - Opr War Leo Peppy

 

SHOWMANSHIP:

1. Horníčková Veronika - Lexus Doc Power

2. Marková Šárka - Vanilla Rose

 

 

 

 

15.-17.4. PŘÍPRAVA NA LICENCE - KURZ

 

Od pátku do neděle před velikonocema jsme se svědomitě připravovali na jezdeckou licenci. Probírala se teorie a psaly zkušební testy. Potom jsme zkoušeli na jízdárně licenční horsemanship. Zatímco Jimmy s holkama Eliškou a Adélou šel jako profík, Karolínka musela nervozní Lady dost uklidňovat :-) ale snad to za týden zvládnou. Držíme všem pěsti.