DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2023

 

 

 

 

 

 

 

31.12.SILVESTROVSKÉ JEŽDĚNÍ

 

 

 

 

 

17.12. BESÍDKA RANČE

V neděli jsme se sešli na ranči u vánočního punče. Přišli všichni, kteří mají co dočinění s naším rančem. Dorazila naše dlouholetá členka Dana i s malým Jankem, Martin - který nás tradičně bavil celý večer :-) , Vašík, Míra, Eliška, Zuzka a samozřejmě i holky nejmladší: Kája, Anička a Terezka. Povídalo se a popíjelo do večerních hodin. Bylo to moc prima.

 

 

3.12. MIKULÁŠ S HASIČI

Tradiční akce s našemi hasiči se jako vždy vydařila. Dětí bylo požehnaně a hasiči připravili tradičně výborný svařák, teplý Porter a čaj na zahřátí. Těšíme se na setkání v příštím roce.

 

 

2.12. MIKULÁŠSKÁ JÍZDA

V sobotu jsme se za vydatného sněžení sešli dopoledne s nejodvážnějšími na jízdárně a zajeli si tradiční Mikulášskou jízdu zručnosti. Děvčata předvedla parádní výkony a tak si zaslouženě všechna odnela mikulášské balíčky s dobrotami. Jako nejhezčí maska byla vyhlášena kočička v podání Týnky P. Gratulujeme. A zítra se na vás těšíme coby trojice mikuláš+čert+anděl před lékárnou ve Svítkově.

 

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/mikulasska-2023

 

 

17.-19.11. KURZ NA RANČI SE ZUZKOU

Listopadový svátek a prodloužený víkend jsme věnovali poslednímu letošnímu kurzu. Celkem 4 děvčata se svými koňmi se tři dny ráno i odpolkedne zdokonalovala ve svém jezdeckém umění. Probírala se teorie a byla spousta zábavy. Akorát to počasí mohlo být lepší, docela jsme vymrzli. Zde jsou nějaké fotečky..

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/kurz-listopad

 

7.-8.10. KURZ S ESTHER WEBER

V sobotu ráno jsme se vydali s Kájou a Lady směr Žďár nad Sázavou na dvoudenní kurz s naší oblíbenou Esther. Celkem 4 lekce Kája absolvovala v krásné veké hale. Na programu zlepšit obraty kolem zádě a jednoruční vedení na páce. Vše vyzkoušeno, děkujeme za cenné rady a doma máme ještě plno práce než to bude umět na jedničku, takže s chutí do toho.. Moc děkujeme Esther za trpělivost. Určitě dorazíme i příští rok. V neděli odpoledne se unavení vracíme směr Pardubice, Velkou Pardubickou máme v autě puštěnou přes mobil, aby nám nic neuniklo..

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/kurz-ew-10-23

 

 

 

JÍZDÁRNA ZÁŘÍ

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/zari23-jizdarna

 

 

 

9.-10.9. VÝSTAVA KONĚ V AKCI

Druhý víkend v září jsme tradičně navštívili výstavu koní u nás na závodišti. Byli jsme dost zklamáni, stánků ubývá a i program byl chudý. Nebýt Haraldos Stunt Brothers, kteří předvedli famózní vystoupení Geronimo, nebylo se na co koukat. Koupili jsme tedy alespoň ohlávku a provazový set a jeli domů.

 

 

21.-25.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR II.

Druhý letošní docházkový tábor byl o něco klidnější. Holek se sešlo osm, což je ideální počet a také byly podobně zdatné jak v ježdění, tak ve znalostech. Proto jsme mohli zařadit do programu i hry a poznávačky na koňské téma. Některé poprvé jezdily samy bez lonže, a šlo jim to. Na závěr v pátek jsme měli tradiční závodní den. Holky si koně ozdobily a učesaly, a moc jim to všem slušelo. Byl to prima týden.

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/dochazkovy-tabor-ii-2023

 

 

14.-18.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR I.

Tentokrát se nám na táboře sešlo 15 dětí různých věkových kategorií. A tak jsme s Kájou, Terkou a Verčou měly opravdu plné ruce práce :-) Samozřejmě se jezdilo na koních, také jsme hráli různé hry. Ale největší úspěch v opravdu teplých dnech měl bazén, který praskal ve švech, jak se říká. V pátek jsme měli přednášku i s praktickou ukázkou o úpravě zubů u koní. Děti si užili pět nezapomenutelných dní a na závěr proběhl tradiční závod. Děkuji holkám za pomoc a budu se těšit příští rok. 

 

https://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/dochazkovy-tabor-i-2023

 

 

 

15.7. VINNETOU BOSKOVICE+MOŽDĚNICE

Po dvou zdařílých táborech jsme si my vedoucí zasloužili odměnu. A tak jsme odevzadali děti a vyrazili směr Boskovice westernové městečko na představení "Poklad na stříbrném jezeře". Byl to opět famózní zážitek. Moc jsme si celé odpoledne užili, cestou zpět jsme se za měsíčku vykoupali, a pozdě v noci dorazili zpět do Možděnic. Zde jsme ještě s Eliškou a Kájou byly do pátku, kdy jsme odjely zpět do Pardubic. Koně si ještě minimálně dva týdny budou užívat pastviny, než je přivezeme a budeme mít ještě dva turnusy docházkových táborů.

 

http://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/vinnetou-boskovice

 

 

 

8.-15.7. TÁBOR MOŽDĚNICE II.

Druhý běh táborů na Možděnicích začal hned v sobotu odpoledne, kdy nám dorazily dvě velké účastnice Verča a Terka. Ubytovali jsme je tentokrát v pokoji v chatě s Kájou. Hned v něděli ráno jsme vyrazily na vyjížďku. A tak to bylo každé ráno. Odpoledne jsme většinou sbírali výběhy, chodili se koupat k lomu nebo Piláku a večer pak hrály "intelektuální" hry. V úterý jsme byly na celodenním výletě v údolí Doubravy a večer si pak holky dělaly "umělecké" fotky s koňmi při západu slunce. V pátek jsme se zase jely na závěr projet bez sedel. Myslím, že si to všichni moc užili :-)

 

http://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/tabor-mozdenice-ii

 

 

 

1.-8.7. TÁBOR MOŽDĚNICE I.

Hned na začátku prázdnin v sobotu odpoledne jsme u nás na Možděnicích postavili dva stany a v nich přivítali celkem pět účastnic tábora. Po úvodním táboráku (to musí být) jsme každé ráno vyjeli na projížku okolní krajinou na koních. Vždy se všichni vystřídali. Odpoledne byla koupačka, hry a péče o koníky. V úterý byl celodenní výlet po okolí, koukli jsme do muzea v Trhové Kamenici,vylezli na rozhlednu Zubří a cestou zpět si dali hranolky na Veselém kopci. Večer šly pak holky jezdit bez sedel do výběhu a fotili se. Bylo to prima. Týden rychle utekl a my se v sobotu ráno museli rozloučit. Prý příští rok musí být tábor minimálně 14 dní :-) :-) No snad se to povede..

 

http://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/tabor-mozdenice-i

 

 

 

24.6. WRC "C" LANŠKROUN

V sobotu brzy ráno jsme vyrazili na závody do Lanškrouna. Náš ranč reprezentovala opět Kája s Lady. Holky jely celkem 5 disciplín v kategorii "C". Showmanship at halter C mládež, w. horsemanship C mládež a Open, ranch riding mládež a nakonec ranch rail pleasure mládež. V každé s disciplín byla Kája do třetího místa, škoda jen, že C závody nejezdí více mládežníků. I přesto, ale sbírá cenné zkušenosti, které se jí do budoucna budou moc hodit. Letos nás čeká už jen podzinmí kurz s Esther a tábory, kde si obě odpočinou od jízdárny na vyjížďkách :-))

 

http://www.rajce.idnes.cz/kusi/album/lanskroun-c-kaja

 

 

 

13.-14.5. WRC "C" KRÁLOVICKÝ DVŮR

 

V sobotu po obědě jsme vyrazili s Karolínkou a Lady směr Slaný. Konaly se zde wrc závody. Když jsme se ubytovali a ustájili, šla Kája trénovat na neděli a okoukat Lady po hale. Chovala se moc hezky.

V neděli ráno nám to začalo. Karolínka jela celkem tři disciplíny v kategorii mládeže. Dopoledne western horsemanship, kde se umístila na krásném 3. místě. Po obědě se jely disciplíny "rančovní", kde jela ranch riding. Lady nám ale znervózněla z předchozího koně, který jel velice rychle a bohužel pak začala také pospíchat, Kája měla tedy plné ruce práce, ale daly to, a ještě se umístily na 2. místě. Poslední naší disciplínou byl ranch rail pleasure, tady Lady velice překvapila a tuto disciplínu společně vyhráli.

Odpoledne nás čekala ještě dlouhá cesta domů. Káje moc gratulujeme, jen tak dál.

 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/Kralovicky_dvur_C_Kaja/

 

 

 

28.4. ČARODKY S HASIČEMA

V pátek proběhla tradiční akce našich hasičů na louce u letiště. Probíhaly vojenské a hasičské ukázky, byly zde kolotoče, ohně a večer se pálila čarodějnice a opékali špekáčky. Tak jsme nemohli chybět s našimi poníky Míšou a Merlinem. Vodili jsme děti na louce, a potom jsme se s holkama ještě vrátili opéct si buřtík. Bylo to príma odpoledne.

 

 

6.-7.4. VELIKONOČNÍ KURZ

Po víkendovém kurzu jsme se rozhodli využít velikonoční volno pro intenzivní trénink. A tak jsme ve čtvrtek a pátek trénovali na jízdárně dopoledne i odpoledne. Mezitím jsme si odskočili na ranč na výborný oběd. Holky se moc snažily. Trénovali jsme jak ze sedla, tak i ze země a dokonce někteří i poprvé koně lonžovali. Děkuji Káje, Elišce a Áně za účast a snahu se i nadále zlepšovat.

 

 

 

1.-2.4. KURZ S ESTHER WEBER

Hned první víkend v dubnu jsme se zúčastnili dalšího soustředění. Tentokrát s naší oblíbenou Esther Weber. Bylo to nedaleko Žďáru, takže kousek od Možděnic. Jeli jsme tradičně s dvojicí Karolínka - Lady. Připravovaly se na závody a zkusily dokonce poprvé páku. Proběhlo to výborně. Doma poctivě trénujeme a před zimou se snad opět uvidíme v říjnu. Moc děkujeme za trpělivost a Káje přejeme mnoho závodních úspěchů.

 

 

 

 

8. a 10.3. JARNÍ SOUSTŘEDĚNÍ

Po prázdninách pro začátečníky proběhlo dvoudenní soustředění pro pokročilejší jezdce. Trénovali jsme na jízdárně a prováděli jarní údržbu výstroje a stájí. Děkuji všem zúčastněným za pomoc.

 

 

 

 

 

 

6.-7.3. JARŇÁKY U KONÍ

Po dohodě s rodiči členů, proběhl na ranči dvoudenní jarní pobyt u koní. Počasí nám docela přálo, na to že je březen, a tak jsme byli celý den venku. Jezdili jsme, pečovali o všechna zvířátka na ranči a moc jsme si to užívali.

 

 

 

 

 

 

4.-5.3. KURZ S TOMEM ZAJACEM

Po delší době jsme vyrazili opět na nějaký ten kurz. Tentokrát jsme si vybrali Toma Zajace. Byl pro nás blízko, v hřebčíně Ostrov u Chlumce, a tak jsme v sobotu ráno vyrazili s Kájou a Lady. Kurz byl v hale, což pro nás byl plus , protože jsme si mohli vyzkoušet, jak se kobyla bude chovat sama v hale. Byli jsme mile překvapeni, Lady byla hodná, dokonce se chovala líp než doma laugh Do vozíku taky nastoupila docela brzy, čekali jsme to horší. Doufáme, že to tak bude i za měsíc, kdy jedeme na kurz k Esther. S Tomem pak Kája pracovala na uvolnění, kontrole rychlosti a obratech. Super víkend.

 

 

 

11.2. ZIMNÍ POHÁR VE SLATIŇANECH

 

V sobotu dopoledne jsme se jeli podívat do Slatiňanské haly, konaly se zde jedny ze série závodů spřežení. Souteže byly vypsány v hobby, pony a profi třídách a to jednospřeží, dvojspřeží i čtyřspřeží. Bylo to velice napínavé a vozatajci nám předvedli svou zručnost. Byl to krásný zážitek.

 

 

 

21.-22.1 VÝSTAVA V LIPSKU

 

Jelikož jsme od ježíška dostali překrásný dárek v podobě lístků na zahraniční výstavu koní v německém Lipsku, vydali jsme se v sobotu brzo ráno na cestu. Na výstaviště jsme dorazili před desátou a měli před sebou celý den na shlédnutí všeho co celé tři haly nabízely. Večer jsme ještě koukali do půlnoci na show a pak šli do blízkého hotelu přespat. V neděli jsme pak ještě koukli na profi parkury a kolem čtvrté odjížděli směr ČR. Naprosto famózní byly v sobotu závody čtyřspřeží, které vyhrál australský vozatajský tým. Perfektní víkend. A samozřejmě nesměly chybět suvenýry v podobě potřeb pro koně - dečka, kamaše, ohlávky atd.. smiley