DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2010

 

 

 

5.12. MIKULÁŠ



VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Mikulas Holicky 2010/
 

4.12. GALAVEČER WRC



V sobotu po obědě se zástupci našeho ranče a sekce Pardubice vydali do Horky u Olomouce na Galavečer WRC. Za náš ranč to byli: Vašek a Magda Rálišovi a naše kamarádka Míša Sýkorová. Všíchni si užili pěkný večer, převzali ceny a zatančili si. Po deváté hodině se vraceli zpět do Pardubic.

VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Galavečer WRC 2010/

11.11. SV. MARTIN



Ve čtvrtek ráno jsme se s Míšou a Bess vydali do Živanic na Sv. Martina. Místní paní starostka připravila pro děti ze školy a školky překvapení, přijela jako Sv. Martin na bílém koni, rozdala sladkosti a povozili jsme děti na koních.
Všichni si to velice užili, koníci dostali plno jablíček, mrkve a tvrdého pečiva. My pak oběd a vyrazili zpět k domovu.

VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Sv.Martin 2010/

30.10. HUBERTOVA JÍZDA NAŠEHO RANČE



V sobotu 30.10. jsme uspořádali našeho huberta. Letos jsme ho udělali již v říjnu, protože strašili z brzkou zimou. Sešlo se nás 14 koní a jezdců a na jízdárně jsme začali první hrou quick trail. Potom jsme jeli na vyjížďku směrem Čívice a okolí. V Barchově u Dvořáků na louce jsme postavili druhou hru-barrel bending a čekali až dorazí jezdci. Ti se posilnili pitím a sušenkou a připravenou hru postupně odjeli. Potom pokračovali zpět na ranč, kde je čekal odpolední gulášek a párky. Bylo krásně a tak jsme rozdělili koně do výběhů a šli se všichni najísta a pobavit.
Potom co se všichni občerstvili jsme vyhlásili a odměnili vítěze našich dvou her: Eliška-Jack (quick trail) a  Radim-Ginger (barrel bending). Kdo mohl zůstal až do noci a bavil se. O půlnoci ještě Vašek přinesl tatarák, ale to už někteří dávno spali:-))

  

VÍCE FOTEK NA


http://kusi.rajce.idnes.cz/Hubert 10/



16.10. HUBERT V ROKYTNICI 



 V sobotu vyrazila celá rodina Rálišova na hubertovu jízdu k přátelům ze sekce Wyirhanea do Rokytnice v Orlických horách. Počasí nám přálo a tak se dlouhá 5-ti hodinová vyjížďka vydařila. Předtím se jely dvě soutěže jízda zručnosti a klíčová dírka. V nich naši koně obstáli celkem důstojně až na hucula Bess, která měla svůj názor na to kam a kudy pojede, a tak měla Zuzka plné ruce práce. Projeli jsme se krásně ale hlavně rychle. Večer pak bylo posezení v hospodě s muzikou. Potom jsme přespali u kamarádky Evy a druhý den odjeli spokojeně domů. Děkujeme holkám z Rokytnice za pozvání a příjenmý den.


VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Hubert Rokytnice 2010/


24.-29.9. SV.VÁCLAV V TEPLICÍCH



Přes svátek sv. Václava chtěli Vašek a Magda strávit pár dní tradičně na naší chatě v Teplicko-Adršpašských skalách. Vyjeli v pátek ráno s Jimmym a Edou. Víkend byl moc krásný a tak si zajezdili a nasbírali hromady hub. Potom se ale počasí zkazilo natolik, že místo plánovaného příjezdu v sobotu museli pobyt zkrátit a dorazili domů už ve středu.



18.9. III. VEŘEJNÝ TRÉNING




Na veřejný tréning v sobotu přijelo asi 15 startovních dvojic, počasí bylo nádherné a tak byla i celkem pěkná účast diváků. Jely se disciplíny: w.pleasure, w.horsemanship, trail, barrel race, pole bending a kdo chtěl, mohl si mimo soutěž vyzkoušet w.riding a reining.
Naše koně jsme tentokrát půjčili absolventkám našeho jezdeckého kroužku.
Začínali jsme tradičně disciplínou w.pleasure, kde startovalo 8 st.dvojic a vyhrála naše svěřenkyně Eliška Kubečková s Jimmym. Potom se jel w.horsemanship, kde náš Míša a Andrea Skolková získali krásné druhé místo, v trailu bodoval Vašek Ráliš s Jimmym (2.místo-byl to jejich první trail). Rychlostní soutěže ovládl Radim Toman s Ginger z naší zpřátelené sekce Wyirhanea (Rokytnice v Orl.horách). Potom ještě Vašek s Jimmym vyzkoušeli reining.
Krásný den jsme zakončili na ranči, kde jsme měli výborný kovbojský guláš a "pokecali" s přáteli.

VÝSLEDKY NAŠEHO RANČE

w.pleasure
E.Kubečková - Jimmy          1.místo
M.Brzková - Narvil                2.místo
L.Kolisková - Borek              3.místo
w.horsemanship
A.Skolková - Míša                2.místo
M.Brzková - Narvil                3.místo
trail
V.Ráliš - Jimmy                     2.místo
M.Sýkorová - Bess               3.místo
reining
V.Ráliš - Jimmy                     2.místo


VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Verejny trening 18.9.2010/
   

11.9. PRASEK DĚTSKÝ DEN




V sobotu ráno jsme s naším kamarádem Honzou vyjeli do vísky Prasek u Nového Bydžova na dětský den. Předváděli jsme zde naše umění ve westernovém ježdění a povozili místní děti na koních. Vzali jsme s sebou Bess a Míšu a Honzovu kobylku Dolores. Byl nádherný den a tak jsme si vše pořádně užili. Na cestu domů jsme dostali řízky a opečené buřty a tak jsme se i pořádně nacpali. Krásný den.

3.-5.9. MEC



Na začátku září se majitel našeho ranče Vašek zúčastnil středoevropského poháru ve westernovém ježdění jako velitel tecnické čety. Do Horky u Olomouce se s ním vydala jako morální podpora i jeho manželka Magda. Celé tři dny si velice užili a viděli spoustu nového.


28.8. LOUČENÍ S PRÁZDINAMI

V sobotu od 15h jsme se zúčastnili již druhého loučení s prázdninami, které proběhlo v areálu Zlaté přilby ve Svítkově. Naši koně Bess, Míša a Jimmy ochotně povozili příchozí děti. Akorát počasí nám moc nepřálo, foukal velmi studený vítr a to se odrazilo i na účasti. Po dvou hodinách jsme se vrátili zpět do teplé stáje.



14.8. ZÁVODY "C" HORNÍ BOUSOV




Využili jsme ještě posledního volného prázdninového víkendu a vyrazili na závody do Horního Bousova. Tradičně jsme vzali mladého Jimmyho a matadora Borečka, na kterých jeli Vašek a Zuzka.
Zpočátku to vypadalo na deštivé závody jako minule, ale před obědem se počasí umoudřilo a nakonec byl krásný den. Jeli jsme disciplíny: w.pleasure, w.horsemanship, trail (Borek) a Vašek s Jimmym si vyzkoušeli ještě reining. Borek, i když vůbec netrénoval, se umístil na 3. (w.horsemanship), 4. (trail) a 5. (w.pleasure) místě. Jimmy měl dvě 8. místa (w.pleasure, w.horsemansip) a v reiningu překvapil (i sám sebe) krásným 4. místem.
Po 16h jsme vyrazili domů unavení, ale spokojení.
    

 VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/zavody Bousov 14.8.2010/

 

1.-8.8. SOUSTŘEDĚNÍ S KOŇMI




Po závodech jsme využili příležitosti a zůstali v Deštném ještě týden. Na starost jsme měli 4 účastnice kroužku ježdění, které trávily kousek práznin s koňmi.
Jezdili jsme do přírody, koupali se, a také navštívili zámek v Opočně a tavení skla v Deštném. Počasí bylo fajn až na dva deštivé dny, kterých jsme využili k prozkoumání znalostí našich holek o koních a ježdění.
V neděli jsme si ještě naposled vyjeli do přírody a velká část z nás se vrátila zpět do Pardubic.

     

 

VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/Destne 8-2010/


31.7.-1.8. V.ORLICKÉ WESTERNOVÉ DNY



O víkendu na přelomu července a srpna jsme pořádali již pátý ročník westernových závodů pro začínající koně a jezdce.
Do Deštného jsme vyrazili už ve středu, protože jsme sem vezli všechny naše koně a potřebovali vše připravit.
V pátek večer přijeli první závodníci a v sobotu v 10h jsme začali. Účast byla tradičně vysoká, hlavně v sobotu, kdy se jely převážně disciplíny "D"-pro koně a jezdce i bez licencí. Náš ranč v těchto disciplínách reprezentovali: Vašek st.-Jimmy, Vašek ml.-Borek, Dana-Jarda a Martin-Bess. Za zmínku jistě stojí vítězství Vaška st. s Jimmym v horsemanshipu a Borečkova dvě druhá místa v pleasure a trailu. Jezdilo se až do 17h a večer pak bylo posezení s hudbou ve stylu country.
Neděle pak byla ve znamení disciplín "C"-pro licentované koně a jezdce, proto už zde bylo účastníků néně, a tak jsme stihli i polední nástup všech startovních dvojic. Náš ranč reprezentovali naši dva jezdci s licencí a to: Zuzka, která jela Bess a Jardu a Vašek st. na Jimmym a Borkovi.
Počasí nám oba dny přálo a závody byly výborné.



VÝSLEDKY NAŠEHO RANČE

w.pleasure "D"
Vašek ml.-Borek                 2.místo
Vašek st.-Jimmy                 5.místo     

w.horsemanship "D"
Vašek st.-Jimmy                 1.místo
trail "D"
Vašek ml.-Borek                 2.místo
Dana-Jarda                        3.místo
w.plesure "C"
Vašek st.-Jimmy                 3.místo
w.horsemanship "C"
Zuzka-Bess                        5.místo
Vašek st.-Jimmy                 6.místo
reining amatér "C"
Vašek st.-Jimmy                 1.místo
Zuzka-Bess                        4.místo
trail "C"
Vašek st.-Borek                  2.místo
Zuzka-Jarda                       4.místo
trail special
Vašek st.-Borek                  1.místo
Zuzka-Jarda                       4.místo
superhorse "C"
Vašek st.-Borek                 3.místo


VÍCE FOTEK NA

http://kusi.rajce.idnes.cz/V.orlicke westernove dny 31.7.-1.8.2010/


10.7. ZÁVODY OSTROV U LANŠKROUNA

 

V sobotu jsme jeli na na závody do Ostrova na farmu Kněžour. Vzali jsme tentokrát nejmladší závodní generaci Bess a Jimmyho. Startovali jsme v disciplínách pleasure, horsemanship a Bess ještě v trailu. Bylo velké teplo, ale naštěstí jsme to přežili. Bess tradičně malinko protestovala, když měla být v kolbišti sama, ale zvládli jsme to. Nakonec nás nejvíc překvapil Jimmy, který se s Vaškem umístil hned v obou horsemanshipech a to na 4. a 5. místě. Bess se Zuzkou byla v pleasure "D" pátá a s Vaškem v trailu "C" čtvrtá. Cesta byla dlouhá a tak jsme hned po trailu jeli domů.

 
              BESS A ZUZKA V HORSEMANSHIPU                          JIMMY A VAŠEK HORSEMANSHIP
 
                       VŠICHNI PO PLEASURE                                                 VAŠEK S BESS V TRAILU

 

30.6. ZÁVĚREČNÉ KLÁNÍ ÚČASTNIC KROUŽKŮ



Na poslední předprázdninové hodině si účastnice poměřily své dovednosti v soutěžích, které pro ně Zuzka připravila. Nejprve rozhodčí (Zuzka a Dana) posoudili jak jsou koně vyčištení a nasedlaní a potom se jel na jízdárně horsemanship. Protože bylo velké teplo, šli jsme koně odsedlat a pak se ještě jel ve výběhu postavený trail bez sedel. Nakonec holky změřily své vědomosti ještě v testu. Všechny byly spokojené. Byl to krásný závěr celoročního snažení.

  
  
  

 

 

25.6. DĚTSKÝ DEN SEZEMICE



V pátek před 17 hodinou jsme vyrazili do Sezemic na tamní dětský den. Měli jsme zde vystopit s ukázkou westernového ježdění a povozit děti na koních. Vzali jsme Bessinku a Míšu, pomocníky a prožili pěkné odpolene. Bess předváděla s Vaškem prvky trailu a Míša se Zuzkou zase rychlostní soutěž pole bending. Počasí bylo nádherné a lidí hodně, co víc si přát.

                  ZUZKA S MÍŠOU POLE BENDING                                                 BESS A VAŠEK TRAIL

 

 

28.5. SVÍTKOVÁČEK U KONÍ

 
V pátek v deset ráno přišlo asi 15 dětí s rodiči z rodinného centra Svítkováček projet se na koních. Již druhým rokem s tímto centrem spolupracujeme, a tak i letos jsme jim poskytli tři z našich koní pro děti i dospělé. Míša, Martin a Zuzka povodili všechny na koních Jarda, Bess a Míša. Potom dostali koníci odměnu od dětí v podobě suchého pečiva, jablek a mrkví. Všichni byli spokojeni a odcházeli nadšení.

 
          MÍŠA S JARDOU                                        MARTIN A BESS                   ZUZKA A KAROLÍNKA S MÍŠOU

 

21.5. EDA NA PRVNÍ VYJÍŽĎCE

V pátek bylo po dlouhé době méně zákazníků, a tak jsme se rozhodli vzít Edu poprvé ven. Odvážným jezdcem byl Martin a tak si na něj sednul. Vašek jel na Borkovi a převáděl Edu na silnici na vodítku. Dále jela Míša S. na Jardovi a vzadu to jistila Zuzka na Míšovi. Eda se choval moc slušně dokonce i když jsme cválali a Míša měla trochu problém s Jardovou rychlostí, ale nakonec vše v pohodě zvládla a bylo to prima. Dokonce se k nám připojila i naše kamarádka Romana s Bleskem, kterou jsme potkali.

Dneska už Eda jezdí ven docela často, sedá na něj pořád Martin, který si ho velmi oblíbil. Bohužel jsme si ale nikdo nevzpoměli na foťák, a tak žádné foto venku ještě nemáme.

 

16.5. DĚTSKÝ DEN ZLATÁ PŘILBA

Hned v neděli po závodech jsme se zúčastnili dětského dne na Zlaté přilbě a vozili děti na koních. Na vodění jsme vzali jako loni Bess, Míšu a Jimmyho. Všichni se chovali velmi slušně a ochotně děti vozili. Protože počasí nám moc nepřálo, byla zima a hrozně foukalo, šli jsme asi za dvě hodiny domů. Doufáme, že příště to bude lepší.

 

15.5. ZÁVODY ČERNÁ VODA

  
V pátek 14.5. jsme vyrazili do Černé Vody na závody. Bohužel jsme nemohli vzít Jimmyho, který nám začal kulhat, a tak sme ho nahradili Jardou. Jeli jsme tedy ve složení starých matadorů-Jarda, Borek. Soutěžili jsme v tradičních disciplínách: trail, w.horsemanship a Vašek s Borkem ještě v superhorse, kde získal 2.místo, Zuzka s Borkem pak dvě 3.místa. Wranglery nám dělali Martin a Míša a trenéra Magda. V pátek večer sme dorazili na místo a šli ještě potrénovat, pak sme ubytovali koně, sebe a šli na pívo, protože v hotelu už nám nechtěli uvařit. V sobotu ráno pak začalo "závodní klání". Přestože počasí vypadalo všelijak, nakonec vydrželo, a závody se vydařily.

FOTKY NA

http.://kusi.rajce.idnes.cz/zavody cerna voda 15.5.2010/

 

PRACUJEME S EDOU

Po obsednutí se snažíme brát Edu každý den pod sedlo. Lonžujeme ho a pak na něj vysedáme, už byl i párkrát na jízdárně klusem za matadorem Borečkem. Zatím na něm seděli: Martin, Zuzka, Jana a Míša. 12.5. se z něho poprvé padalo:-)) byla to Jana, která to poprvé zkusila na jízdárně. Eda nechtěl vůbec naklusat a tak Vašek mávnul lonží a Eda začal zlobit. Naštěstí se to obešlo bez zranění a pak sme si parádně zajezdili. Tady pár fotek...
      

 

18.4. OBSEDNUTÍ HŘEBCE EDY



Hned v neděli po veřejným tréningu jsme využili toho, že přijela naše kamarádka Aneta, a obsedli našeho Edika. Vše proběhlo naprosto v pohodě. Nejprve Vašek Edu olonžoval a potom na něj Aneta opatrně vysedla. No, a bylo to:)))
Potom jsme na něj během týdne postupně všichni lehcí jezdci vysedali, takže se dá říct, že obsedání byla týmová práce.

 
     NEJPRVE UPRAVENÍ SEDLA A TŘMENŮ...                          POTOM OPATRNĚ ZASKÁKAT VEDLE...
 
                              A OPATRNĚ NAHORU...                                                  TAK A JE TO!  PRIMA!

 

17.4. II. VEŘEJNÝ TRÉNING POPKOVICE



Tento rok již druhý, námi pořádaný, veřejný tréning začal v sobotu něco málo po desáté. Počasí bylo více než úžasné a tak nás přišlo podpořit i mnoho diváků. Záčínalo se tradičně disciplínou pleasure, kde jezdci předvedli své koně ve všech chodech. Dále se jel horsemanship, reining, trail, riding a divácky nejatraktivnější rychlostní soutěže barrel race a pole bending.
Z našeho ranče jeli Martin na Bess, Dana na Borkovi a Zuzka na Jardovi a Jimmym. Tradičně nejlepší výkon předvedl Boreček, který vyhrál trail a horsemanship.
Celkem přijelo 25 stratovních dvojic, což nás potěšilo, protože konkurence je na závodech velice důležitá. Nejvíc startujících jelo v rychlostních soutěžích, o to byly více adrenalinové.
Všem zúčastněným bychom chtěli poděkovat a popřát mnoho úspěšných startů v této závodní sezoně.
 

FOTKY NA
http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny jezdecky trening 17.4.2010/





10.4. ZÁVODY HORNÍ BOUSOV



V sobotu jsme se vydali na závody typu C do Horního Bousova. Vzali jsme Borka a Jimmyho, který jel poprvé na své oficiální závody. Jeli jsme pleasure, horsemanship a Borek ještě trail. Jimmy v sedle s Romanou Lípovou nás mile překvapil druhým místem v horsemanshipu. Borek a Zuzka získali hned dvě první místa v horsemanshipu a trailu. Naše výprava tedy odjížděla velmi spokojená, i když jsme zmokli. Doufáme, že úspěšně zahájená sezona bude takto pokračovat.
  

               BOREČEK A ZUZKA V PLEASURE                                   JIMMY A ROMANA V PLEASURE

 

21.3. AMATÉRSKÉ KLÁNÍ

V neděli po obědě si to zkusili všichni co si na závody ještě netroufají. Jely se opravdu lehoučké úlohy. Disciplíny pleasure, horsemanship, trail a barrel race. Potom ještě všichni změřili síly ve vědomostním testu.


20.3. I.VEŘEJNÝ TRÉNING POPKOVICE


V sobotu se sešlo u nás na ranči celkem 15 startovních dvojic. S malým časovým posunem jsme v 10,30 začali disciplínou pleasure, dále se jel horsemanship, reining, trail, barrel race a pole bending. Počasí nám naštěstí docela přálo a tak se vše povedlo. Po druhé hodině jsme šli všichni na guláš nebo párek. Jezdci si ho po dobrých výkonech zasloužili a pořadatelé také. V dubnu nás čeká ještě jeden trening.

FOTKY NA
http://rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny jezdecky trening 20.3.2010/



12.3.2010 JEZDECKÝ PLES DUBANY



V pátek jsme se zúčastnili jezdeckého plesu v Dubanech. Pobavili jsme se až do brzkých raních hodin, zatančili si a dokonce vyhráli v tombole dort a uzené. Bylo to dobré ukončení plesové sezóny a zahájení té jezdecké.

 
  CALVERA A FISHKA (KAMARÁDI Z WESTERNU)                   MARTIN TANČÍ
 
                        MÁRA S PŘÍTELKYNÍ                                 A DÍVČÍ OSAZENSTVO (ZUZKA, RONČA, VERČA)

 
    DORT KTERÝ VYHRÁL MÁRA NA SVŮJ LOS           A SELÁTKO KTERÉ VYHRÁLI MAGDA A VAŠEK

 

9. A 10.1.2010 SKIJÖRING



V sobotu 9.1. jsme se sešli jen naše koně(Bess, Jarda, Borek a Jimmy) a čtyři lyžaři(Zdenda, Dominika, Tomáš a Eliška) a vyzkoušeli terén, jestli to vůbec půjde.
Sníh byl hluboký, ale krásný prašan a tak se nám lyžovalo moc dobře. Jimmy vůbec poprvé zkusil něco(někoho) za sebou táhnout a docela mu to šlo, rozhodně projevil větší charakter než Bessina, která zase lítala jak "splašená svině". Byl to takový poobědový hodinu a půl trvající aktivní odpočinek.
 
V neděli jsme se sešli už v deset ráno, lyžařů o jednoho méně(Zdenda, Domča a Lucka) a koní o dva víc(přidaly se k nám holky Gábina a Romana).
Lyžaře tahali tentokrát Borek, Jarda a Dallas. Protože byl sníh těžký a mokrý, tak už za půl hodiny nemohli ani koně ani lyžaři, a tak jsme se odebrali zpět k domovu a na teplý čaj (někteří vylepšený rumem). Akce se moc vyvedla, škoda jen, že nebylo víc lyžařů.
 
                BESS S VAŠKEM A ELIŠKOU                        A SKORO CELÁ(BEZ BORKA)SOBOTNÍ SKUPINA

JIMMY S JANOU A ZDENDOU A JARDA, ZUZKA       JARDA, ZUZKA, DOMČA A BOREK,VAŠÍK, ZDENDA
 
              BOREK S DANOU A DOMČOU                                       JARDA SE ZUZKOU A LUCKOU
 
                        BLESK A ROMANA                                                               DALLAS A GÁBINA
   
        JIMMY A VAŠEK, BESS A ANDY       A KONEČNÉ FOTO VŠECH ZÚČASTNĚNÝCH KONÍ A JEZDCŮ

 

2.1.2010 NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA

 
V sobotu jsme se sešli asi o půl jedenácté na ranči a vyrazili na novoroční projížďku po blízkém okolí. Počasí nám docela přálo, i když byla zima až praštělo, a tak jsme jezdili asi dvě a půl hodiny. Když jsme se celí promrzlí (a s již prázdnými placaticemi) vrátili na ranč, byli jsme moc rádi za teplou čočkovou polévku, kterou nám připravila Magda.
Vyjížďka se celkem podařila, přestože jsme čekali větší účast našich kamarádů westerňáků (asi měli ještě kocovinu), kteří kromě Gábiny s Dallasem a Romany s Bleskem nedorazili. Zbytek skupiny totiž tvořili koně a lidi od nás (Dana s Jardou, Zdenda s Borkem, Martin s Bess, Zuzka s Míšou a Vašek st. s Jimmym).
Všem zúčastněným bych chtěla poděkovat a příští rok se znovu sejdem.