DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2012

8.12. MIKULÁŠSKÁ JÍZDA

V sobotu se konalo na ranči mikulášské klání mezi našimi děvčaty. Bohužel nám počasí moc nepřálo protože přišla předčasně zima a tak musely být terénu uzpůsobeny i soutěže. Děvčata se utkala v jízdě zručnosti a nejkrásnější masce. Dostaly sladké ceny a diplomy. Vše se vyhlásilo u teplého čaje na ranči. Poděkování patří našemu fotografovi Ivošovi, i přes velkou zimu (kdy musel i foťák oživovat) s námi setrval až do konce a vše zdokumentoval. 

 

FOTKY

 

 

17.11. HUBERTOVA JÍZDA

V sobotu ráno jsme se sešli u nás na ranči s našimi koňskými kamarády a po tradičním panáku ze schůdků si jeli užít krásného počasí do "přírody" směr Heřmanův městec. Skupinka 11-ti koní se za doprovodu dvou aut v pořádku dostala až na oběd podávaný z jídelního vozu v bažantnici v "Heřmaňáku". Po polední pauze se jela připravená jízda zručnosti, složená z trailových a jiných prvků, na čas. Potom se jezdci vydali zpět. Pěšáci vše uklidili a také jeli směr ranč. Po ustájení koní jsme se sešli na vyhlášení v místní hospodě. Předaly se ceny nejhezčí dvojici, kde zvítězila Dana na Zuzaně a nejlepšímu v jízdě zručnosti, kterou vyhrál Franta na svém hřebci MG Doc Joe Chex. Po večeři jsme odjeli zpátky na ranč a tady pokračovali v zábavě až do pozdních hodin :-)

Všem účastníkům moc děkuji a budeme se těšit na další setkání.

 

FOTKY

 

13.11. SV.MARTIN V MŠ VIŠŇOVKA

Po odpočinkovém víkendu a náročném pondělí-kdy jsme vypravili Vašíka na letiště směr Canada, kam odjel do července pracovat - se Zuzka a Magda vydaly opět s Bess a Míšou ještě na poslední Svatomartinskou štaci do školky na Višňovce. Zde jsme povodili téměř stovku dětí, vyslechli jejich vystoupení a dostali spoustu tvrdého pečiva pro koně, až se nám skoro nevešlo do auta. Vše jsme zabalili a jeli zpět na ranč. Moc všem děkujeme a těšíme se na příští setkání. 

 

9.11. SV.MARTIN V MŠ ŽIVANICE

Jak vidíte v listopadu se u nás dveře netrhnou a tak jsme hned druhý den v pátek vyndali přívěs ze stodoly a vyrazili na sv. Martina do trošku vzdálenějších Živanic. Vašík, Míša B. a Zuzka naložili Bess a Míšu a vyrazili. Na místě pak předváděla dětem sv. Martina místní starostka p. Rálišová a potom jsme povodili všecky děti na koních. Dostali jsme výborný oběd a vyrazili zase domů. Tak snad příští rok:))

 

8.11. SV.MARTIN V MŠ POPKOVICE

 

Ve čtvrtek ráno jsme se, jak jinak než s Martinem, vydali do mateřské školy v Popkovicích přivézt "sníh" tamním dětem. Vzali jsme našeho bílého poníka Míšu a Borka, na kterém seděl "sv. Martin". Vyslechli jsme krásné písničky a básničky od dětí a pak je Míša ze svého přidělaného košíku odměnil perníkovými podkovičkami. Počasí nám naštěstí přálo a tak se návštěva líbila všem.

 

 

21.9. NÁVŠTĚVA ŠKOLKY

V pátek dopoledne jsme udělali radost dětem z MŠ Popkovice a pozvali je kouknout se na náš ranč a hlavně zvířátka co jsou zde k vidění. Potom jsme vytáhli naše dva poníky a povozilivšecky na koních. Děti odcházely spokojené a šťastné. 

 

 

16.9. VEŘEJNÝ TRÉNINK

V neděli odpoledne jsme odstartovali náš letos poslední veřejný trénink. Celkem 16 startovních dvojic se utkalo v přiježděnostních disciplínách, rychlostky se bohužel zase pro nedostatek přihlášených nekonaly. Roli rozhodčích tentokrát převzaly dámy Eva Tuhárská a Magda Rálišová. Všichni se moc snažili a tak některé výkony byly velmi pěkné. Občerstvení tradičně připravovala Magda ale netradičně se podávalo již u kolbiště. Počasí byla přímo super a nálada také. Těšíme se na všechny známé i neznámé tváře v příštím roce na jaře.

Výsledky:

trail pro děti

Fricová Denisa - Berenika (Rokytnice v Orl. horách)

Lípová Denisa - Blesk (Pardubice)

Procházková Dominika - Borek (Pardubice)

trail 

Kechnerová Lenka - Nobodys Perfect Butme (Horní Libchavy)

Jiroutová Vlaďka - Sweet Skipper Jeane (Rokytnice v Orl. Horách)

Vichrová Jana - Unkas (Pardubice)

w.pleasure

Nosková Michaela - Doc Joe Dick (Pardubice)

Kechnerová Lenka - Nobodys Perfect Butme (Horní Libchavy)

Brzková Míša - Jimmy Gallant Jacks (Pardubice)

w.horsemanship

Országhová Dana - Narvil (Pardubice)

Nosková Michaela - Doc Joe Dick (Pardubice)

Kechnerová Lenka - Nobodys Perfect Butme (Horní Libchavy)

reining 

Jiroutová Vlaďka - Sweet Skipper Jeane (Rokytnice v Orl. horách)

Ráliš Vašek - Whitestar Eddy Jacs (Pardubice)

Országhová Dana - Narvil (Pardubice)

 

FOTKY

 

 

 

30.7.- 5.8. DOVOLENÁ V SEDLECH

Po závodním shonu jsme si chtěli Orlického vzduchu ještě v klidu užít a tak jsme zůstali ještě týden. A chodili na vyjížďky a na houby (které moc nerostly), koupali se a odpočívali. Bohužel tentokrát nemohlo moc členů ranče zůstat a tak nás na sedm koní bylo málo. Vašek chodil na Edovi trénovat na jízdárnu a Magda, Zuzka, Míša, Martin a Kája občas vyšli na vyjížďku. Jimmy nám bohužel již delší dobu kulhá na zadní nohu - poté co se s Edou honil doma ve výběhu - a tak byl pouze na pastvě. Týden rychle utekl a my se zase jako cirkus Humberto stěhovali zpět do Pardubic.

 

FOTKY

 

 

28.- 29.7. VII.ORLICKÉ WESTERNOVÉ DNY

Letos jsme v Deštném pořádali již sedmý ročník westernových závodů a her. Přijeli jsme už ve středu, protože jako každý rok musíme "přestěhovat" celý náš ranč  včetně 7-mi koní do Orlických hor. Čtvrtek a pátek jsme vše pro závody připravovali, stavěli boxy, dávali do kupy kolbiště atd. Zkrátka práce bylo dost a lidí málo.

V sobotu v 10 ráno začalo závodní klání jezdců bez licencí a dětí. Jely se hlavně rychlostní soutěže, traily a jeden horsemanship. Náš ranč reprezentovali Vašek ml. s Borkem (vyhráli trail special), Dana s Jardou (5.m v horsemanship) a mimo soutěž jel Vašek s Edou (moc hezky). Rychlostky pak jel Martin na Bess, který byl vždy do 5.místa. Počasí nám přálo bylo až dost teplo.

V neděli se pak jely soutěže pod hlavičkou wrc pro jezdce s licencemi. Tentokrát za náš ranč jel pouze Vašek s Edou a to zase mimo soutěž, protože jako technický delegát nesměl soutěžit. Vypsány byly téměř všecky disciplíny, které se pod wrc jezdí. Hned při první soutěži showmanship at halter jezdce pěkně potrápil silný déšť a přeháňky pak vydržely prakticky do odpoledních hodin, to nás ale neodradilo a tak závody proběhly ve skvělé atmosféře. 

Moc děkuji všem členům ranče Silver Cat za skvělé technické i morální zázemí. Doufáme, že to s nevry vydržíme a budem pokračovat i za rok :))

 

FOTKY

 

15.- 22.7. TÁBOR

Letošní tábor se tradičně vyvedl výborně. Účastníků bylo sice méně zato lepších:)) a tak jsme jezdili a hráli hry. Počasí nám ze začátku tábora moc nepřálo ale v půli týdne se to vylepšilo a mi mohli vyrazit i na celodenní výlet na Lichnici. V sobotu účastníky čekalo již tradiční závodnické klání. Utkali se ve čtyřech disciplínách na jízdárně (pleasure, trail, horsemanship a barrel race) a každý si vyzdobyl svého koně a vyhlásil se ten nejhezčí. Rychlostní soutěž barrel race se neobešel bez pádu ale Lucka Kvíčalová byla velice statečná, naštěstí se jí nic nestalo. Večer jsme pak grilovali a vyhlásili ty nejlepší. Ceny byly rozdány a volná zábava mohla pokračovat až do noci. Doufám, že všichni byli spokojení tak jako vedoucí. Příští rok už se moc těšíme na shledání.

 

FOTKY

 

 

UKONČENÍ KROUŽKU

Poslední týden byl pro účastníky jezdeckého kroužku ve znamení závodů a her. Protože se všichni za rok velice zlepšili mohli si to mezi sebou rozdat :)) a šlo jim to výborně. 

Příští rok se moc těšíme nashledanou.

 

23.6. SVATBA

V sobotu 23.6. v 11h si na radnici v Pardubicích řekli své ano ředitelka ranče Zuzka Rálišová se svým dlouholetým přítelem Michalem Brůnou. Svatba byla ve stylu koně a auta a moc se povedla. Oběd i odpolední grilování ve stodole na ranči bylo skvělé. Všichni se dobře bavili. Přejeme hodně štěstí.

 

FOTKY

 

 

KVĚTEN NA JÍZDÁRNĚ

 

 

 

14.4. WESTERNOVÝ VEŘEJNÝ TRÉNING

Druhý veřejný tréning přivítal dokonce 17 startovních dvojic, což nás moc těší. Počasí ušlo, i když silný severní vítr trochu kazil dojem z polojasné oblohy. Soutěže rozhodoval Jirka Novotný z naší sekce WRC Pardubice, pomáhaly mu Katky Rybová a Dana Országhová. Úlohy byly o něco těžší než minule a bylo to znát - méně zkušení jezdci měli problémy. Pěkné ceny od Candy, Silver Catu a výroby podkov Ráliš nemohly být rozděleny. Vašek na Jimmym a Edovi jel, jakožto zkušený jezdec, mimo soutěž. Karolínka s Míšou opět zazářila v rychlostkách, Martin zbaběle nejel :)) a tak Bessina tentokrát potrápila Míšu S.

Velký dík všem členům Silver Cat za výbornou organizaci obou tréningů! Však nám to v jednotném oblečku sluší co?:)) Horký guláš přišel ke slovu až po 18h a zmrzlí účastníci si ho rádi dali. Pivo tentokrát zbylo! :)))

 

Výsledky našeho ranče:

Zuzka - Jimmy

1.m w.horsemanship (jediná disciplína kterou spolu jeli)

Vašek - Eda

1.m reining (tuto jedinou disciplínu jel v pořadí)

 

FOTKY :

zuzka fotky

terka fotky

 

 

 

 

6.-10.4. VELIKONOCE V SEDLE

Letošní velikonoce připadly na začátek dubna a počasí nebylo nic moc. Přesto jsme vyrazili na každoroční pobyt do Skal na náš Krmelec. Složení výpravy - Eda, Jimmy, Bess, Míša + Vašek, Magda, Míša, Kája, Zuzka a potom přijela i Dana.

Koně byli ustájeni jako vždy v Janovicích u beganů, chodili do výběhu a měli se dobře. Projeli jsme blízké známé trasy, přibývá tu ohrad pro koně i pro dobytek, jako všude na horách a ubývá možností volné jízdy krajinou. Počasí si hrálo na apríl - déšť, vítr, 10cm nového sněhu, teplo, sluníčko - prostě všeho dost. V ůterý jsme jeli domů a je jasné, že 5 dní s koňmi je prostě málo!

 

FOTKY :

zuzka fotky

 

 

 

 

31.3.-1.4. REININGOVÝ KURZ KRAKOVANY

Rozhodli jsme se načerpat trochu praktických i teoretických znalostí především reiningového ježdění, a tak jsme navštívili kurz v Krakovanech. Vyrostla zde nová velká hala s příslušenstvím, kde se pořádají prestižní reiningové závody a co je na tom nejlepší - jen nějakých 30km od nás! Trenéři Karel Kubata, Tomáš Martínek a Pavel Orel jsou známí jezdci i trenéři, kteří sbírali zkušenosti v Americe i Německu u různých trenérů a denně profesionálně jezdí a trénují. Jejich vedení bylo tedy přínosné - zjistili jsme, že vlastně nic neumíme a jezdíme úplně jinak! :))

V sobotu řádila vichřice, Eda se v hale dost bál a předvedl tam 2x divoký úprk ke zděšení jezdce i nás ostatních. Pracoval dobře, ale tímto nás dost zklamal - kde je pověstný klid a charakter quarterů? Uvidíme, jestli ho to přejde. Jimmy byl klidnější a pracoval dobře.

Kurz nás posunul v lepším chápání typických reiningových prvků a jejich nácviku. Musíme se snažit. :))

 

FOTKY :

zuzka fotky

 

 

 

17.3. WESTERNOVÝ VEŘEJNÝ TRÉNING

 V sobotu 17.3. jsme zahájili letošní soutěžní sezónu tradičním Veřejným tréningem. Počasí nám přálo a sešlo se 12 startovních dvojic, které se utkaly v klasických disciplínách westernového ježdění. Rozhodovali naši kamarádi Vlaďka Jiroutová a Radim Toman z SK Wiyrhanea Rokytnice v Orl.h. O zpestření programu se postaral Martin s Bessinou, kteří předvedli variaci na některé disciplíny v huculském stylu, i malá Karolínka při rychlostkách s vodičem. Ta byla perfektní!

Odpolední program skončil až po 17h a pak jsme se občerstvili další gulášovou variací, párečky a pivečkem, neboť bylo fakt pěkně teplo.

Výsledky našeho ranče:

Vašek - Jimmy

1.m w.pleasure, w.horsemanship a trail (vše v čem startovali to vyhráli:))

Vašek - Eda

1.m reining

Zuzka - Jarda

3.m reining

Karolínka - Míša

2.m pole bending (neboť Martin s Bess byli v obou kolech diskvalifikováni)

 

 

 FOTKY :

zuzka fotky

terka fotky

 

 

 

 

24.2. JEZDECKÝ PLES DUBANY

Členové našeho ranče (Zuzka, Magda, Vašek, Martin, Lucka, Jana, Míša a Dana) a někteří členové sekce Pardubice navštívili již tradiční ples v Dubanech. Zpívalo se, hodně tančilo a taky pilo a povídalo. No prostě kdo s námi šel neprohloupil. Vyhráli jsme i pár drobností v tombole a hlavně Zuzka vyhrála nového člena ranče-stříbřitého králíka s papírama, dali jsme mu hned na místě jméno Evžen. Pobyli jsme do pozdních nočních hodin a pak jeli domů spát.

Ti co zůstali spát na ranči šli dopoledne vystřízlivět na koně, někteří na vyjížďku ven a jiní přiježďovat na jízdárnu. Zkrátka prima víkend.

 

FOTKY :

zuzka fotky

 

 

 

 

I V ZIMĚ SE U NÁS JEZDÍ

Během ledna a února bylo zmrzlo a sníh nikde, ale jezdit se musí a tak jsme chodili ven vyklusávat. A tady pár fotek...

        

1.1. NOVOROČNÍ VYJÍŽĎKA

 

Hned v neděli po silvestrovském radování jsme se rozhodli, že vystřízlivíme na koni. Tak jsme se v 13h sešli u nás na ranči, osedlali téměř všecky koně a vyjeli za ne příliš pěkného počasí do okolí. Asi za hodinu jsme se vrátili zmrzlí, mokrý a Jimmy s ohnutou zadní podkovou, kterou mu na zpáteční cestě Jarda s Danou přišlápli. Protože náš dvorní kovář Vašek měl po operaci zápěstí ruku ještě v dlaze a Vašík mladší byl na horách, musel se nelehkého úkolu chopit jediný přítomný chlap Martin. Pod odborným dohledem Vaška nakonec podkovu sundali, narovnali a přibili zpátky. Kluci šikovní! Po obstarání koní jsme všichni šli dovnitř ranče, kde nám zatím Magda udělala teplou polévku a výborné steaky. Potom jsme si všichni ještě dlouho povídali a povídali......

 

FOTKY :

zuzka fotky