DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2011

 

10.12. MIKULÁŠSKÉ KLÁNÍ

 


V sobotu po obědě jsme se sešli a uspořádali pro holky mikulášské klání v maskách. Protože nám počasí moc nepřálo a jízdárna byla pod vodou, přesumuli jsme se na blízkou louku kde jsme odstartovali jízdu zručnosti na čas. Potom jsme ještě párkrát objeli pole dokola a nakonec se přesunuli do tepla našeho ranče, kde jsme ještě změřili své vědomosti o koních vůbec připraveným testem. Zuzka s porotou ve složení: Jana, Martin, Dana, Zdenda, Magda a Vašek pak vyhlásili vítěze soutěží (jízda zručnosti, nejhezčí maska, vědomosti) a předali věcné ceny a sladkosti. Potom už byla zábava volná, popíjel se čaj jedla buchta a ovocný salát a hodně se povídalo. K večeru jsme se rozešli. Prima den!

 

FOTKY NA:

kusi.rajce.idnes.cz/mikulasske klani 10.12.2011/

 


 

12.11. NÁŠ HUBERT

 

Ranč Silver Cat uspořádal letošní Hubertovu Jízdu v sobotu 12.11. Počasí nám přálo a bylo krásně slunečno. Kromě všech našich koní se zúčastnilo dalších 8 přátel. Společně jsme vypili tradičního uvítacího panáka ze schůdků a projeli jsme quick-tail na jízdárně s několika záludnými překážkami. Pak jsme se vydali do Čívických a Opočínských lesů a polí. Na zastávce v Barchově u Dr. Dvořáka jsme pojedli kovbojský gulášek a buřtíky, vypili co kdo chtěl a pak závodili v barel-bendingu. Vítězové obou soutěží byli na místě vyhlášeni a umístění obdrželi pěkné věcné ceny. Cesta domů proběhla v klidu, postarali jsme se o koně a večer se sešli v místní hospodě na večeři a celkové hodnocení. Honza Springer se nemohl zúčastnít vyjížďky a tak nám alespoň večer zarecitoval několik originálních básní! Zakončení sezony se opravdu vydařilo.

 

FOTKY NA:

kusi.rajce.idnes.cz/hubert 12.11.2011/

kusi.rajce.idnes.cz/hubert 12.11.2011-Jana/

 


15.10. HUBERT ROKYTNICE V O.H.

 

V sobotu 15.10. jsme vyrazili k našim přátelům z klubu Wiyrhanea Rokytnice v Orl.h. užít si Hubertovu jízdu. Náš ranč zastupovali Vašek st. - Bess, Míša S. - Borek a Dana O. - Zuzana.

V nádherném slunečném počasí se sešlo přes 30 jezdců a 1 kočár. Početnější skupina vyrazila jen krokem na trasu dříve a zbylí zkušení jezdci absolvovali nejprve jízdu zručnosti s odložením koně (takřka všichni utekli :-)) a pitím panáku. Pak se vydali na trasu, kde se hodně cválalo krásnou orlickou krajinou. Dvě příjemné zastávky - nejprve na steak a pak na tradiční výborné zákusky a kávu - pěkně doplnily krásnou vyjížďku. Zakončení na rokytnickém zámku za přítomnosti jeho nových majitelů i s přípitkem bylo důstojnou tečkou. Naši jezdci vše projeli v pohodě a ve zdraví se vrátili.

Večer jsme zakončili v příjemné hospůdce s kapelou a teplými i studenými lihovými nápoji.

Blahopřejeme kamarádům z Wiyrhaney k jejich 20.výročí založení klubu a děkujeme za krásného Huberta!

 

FOTKY NA:

kusi.rajce.idnes.cz/hubert Rokytnice 15.10.2011/

 

 

 


18.9. VYJÍŽĎKA NA KUŇKU

Protože u nás, po veřejném tréningu, zůstali přes noc naši kamarádi z Rokytnice, vyvezli jsme je na krásnou projížďku na Kunětickou horu. Jeli jsme pohodovým tempem a tak jsme asi za 4 hodiny byli doma a dali si výborný oběd, který pro nás zatím Magda připravila. Počasí nám vyšlo tak tak, akorát když holky naložily koně a odjely zpět do Rokytnice, začalo pršet.

FOTKY NA:
kusi.rajce.idnes.cz/Kunka 18.9.2011/


17.9. WESTERNOVÝ VEŘEJNÝ TRÉNING

Letos již poslední veřejný tréning proběhl za nádherného počasí tradičně v Popkovicích na ranči. Prima zábava, dobrá účast a organizace, pěkné ceny-co víc si přát. Škoda jen, že se nám opět nešešli žádní rychlostkáři. Přesto jsme odjeli tradičních pět disciplín s hojnou účastí. Zástupci našeho ranče - Martin, Vašek a Aneta podali dobrý výkon. Po odjetí všech disciplín jsme se sešli na ranči a poseděli u piva a gulášku, Zdenda k tomu pouštěl výbornou muziku a tak jsme šli spát až po půlnoci:)) Bezvadné zakončení jezdecké sezony.


FOTKY NA:
kusi.rajce.idnes.cz/VT 17.9.2011/
rehaak.rajce.idnes.cz/Verejny jezdecky trening%2C 17.9.2011/


28.8. VODĚNÍ DĚTÍ DUBINA

V neděli po poledni jsme vyrazili s Bess a Zuzanou na Dubinu, kde jsme v rámci dětského dne vozili děti na koních. Protože se mi sešlo hodně pomocníků vybrala sem Elišku a Míšu aby jely s námi a zbytek zůstal na ranči a pod vedením Magdy se učili jezdit na koních. Počasí nám tentokrát přálo a dětí bylo opravdu hodně. Všichni byli noc spokojení a šťastní. V pět jsme vše sbalili a vyrazili k domovu. Celkem prima víkend.

 

27.8. LOUČENÍ S PRÁZDNINAMI

V sobotu o půl třetí jsme vyleštili Bess, Zuzanu a Míšu a vyrazili po kopytě (jako již tradičně touto dobou) na Zlatou přilbu, kde probíhalo loučení dětí s prázdninami. Ve složení Zuzka, Míša, Andy, Lucka a Elča jsme vozily přítomné děti na koních. Bylo jich opravdu málo, protože se sobotní odpoledne změnilo spíše v listopadové. Byla zima a foukal silný vítr. Asi v pět hodin zmrzlí na kost jsme to zabalili. Doma jsme si dali čaj a někteří i panáka. Nebýt toho počasí bylo by to příjemné odpoledne, ale i tak jsme rádi, že jsme se mohli takto prezentovat.

 

1.-14.8. DOVOLENÁ V SEDLECH

 
Kdo mohl zůstal s námi ještě o týden déle na salaši. Náš tým ve složení Vašek, Magda, Zuzka, Karolínka, Jana, Pavlína, Míša, Dana a Zdenda se střídal na vyjížďkách. Počasí bylo deštivé, ale v podstatě teplé, takže hojně rostly houby, které jsme denně konzumovali. Naštěstí bez následků:)).
Dokonce jsme se ve čtvrtek i vykoupali v Dobrušce na koupališti.
Koně sužoval hmyz, tak přišly ke slovu sítě na hlavy.
Protože Vašek neměl ještě u Kotyzů dodělanou práci, nechali si tu s Magdou ještě Edu a Jimmyho další týden, zatímco ostatní odjeli i s koňmi do Pardubic a šupajdili do práce.
Počasí se zkazilo, byla zima i déšť, ale alespoň se pracovalo bez lítosti. Věnovali se přiježďování na jízdárně pod vedením p. Kotyzy a dalšímu sběru hub. Všechno to tak rychle uteklo...v neděli domů!

FOTKY NA:
http://kusi.rajce.idnes.cz/dovolena Destne 2011/

 

 

30.-31.7. VI. ORLICKÉ WESTERNOVÉ DNY

Letos jsme na závody do Deštného vyrazili ve středu 27.7. abychom vše pečlivě připravili. Po náročném stavění 20 boxů, při kterém se naši hoši velmi nadřeli, jsme upravili kolbiště a v sobotu ráno v 10 začali závodit. celkem se přihlásilo 48 startovních dvojic, takže o konkurenci nebyla nouze.
Náš ranč v sobotu reprezentovali: Míša-Jarda, Dana-Borek, Martin-Bess a Vašek-Jimmy. Všichni podali slušné výkony v kategoriiJUJU.
V neděli pak jeli v soutěžích "C": Zuzka-Borek a Vašek-Eda.
Počasí nám letos moc nepřálo a tak jsme sobotní zábavu přesunuli na salaš a s našimi nejbližšími se dobře pobavili u piva a vína. Prima víkend:))


FOTKY NA:
http://andulaa.rajce.idnes.cz/Orlicke westernove dny 2011/

 

 

17.-24.7. LETNÍ TÁBOR

 
V půli července proběhl na ranči letní dětský tábor. Počasí bylo proměnlivé ale chod tábora nijak zvlášť neovlivnilo. Byli jsme na výletě v Kladrubech, Slatiňanech, na Kočičím hrádku a každý den jezdili na koních a hráli spoustu her. V pátek jeli všichni účastníci na vyjížďku do přírody a v sobotu jsme uspořádali malé závody. Při závěrečném grilování jsme vyhlásili vítěznou skupinu táborové hry a rozdali spoustu diplomů a cen. Tábor se všem velmi líbil a tak ho určitě příští rok zopakujem.


FOTKY NA:
http://kusi.rajce.idnes.cz/tabor 2011/

 

 

14.5. ZÁVODY HORKA

 
V pátek 13.5. vyrazili Vašek s Magdou na první letošní závody typu B až na Moravu do Horky u Olomouce. Vzali jen Edu, protože Jimmy kulhal. Navíc jsme potřebovali vyzkoušet, jak se bude hřebec chovat mezi ostatními koňmi. No, byl trochu překvapený, často řičel a o ostatní koně se živě zajímal, ale v podstatě se choval slušně! Seznámili ho s halou a ještě v pátek pořádně zatrénovali. V sobotu od rána začali soutěže a závodníků bylo opravdu hodně. Nejprve se jel horsemanship a Eda projel úlohu pěkně a klidně. Skončil na 7. místě, což bylo v polovině startovního pole. Ve w.pleasure se choval slušně, nikoho neobtěžoval, ale ještě nemá tak zažité to pravé držení těla, takže děvčata na zkušených koních byla lepší-dostal 8. místo. Odpoledne se ještě zúčastnili reiningu junior (pro mladé koně), zde bylo celkem 9 startujících. Eda nešel ideálně ale na první jízdu v životě to nebylo špatné a nakonec ukořistil růžovou mašli za 5. místo.
Celkem spokojeni odjížděli večer domů-až na to, že Eda se nechtěl naložit a museli nacouvat až do stáje! :-x))


FOTKY NA:
http://kusi.rajce.idnes.cz/zavody B Horka/

 

 

 

23.-27.4. TEPLICKÉ SKÁLY

Hned po závodech v Bousově Magda a Vašek naložili Edu a Jimmyho a po dlouhé a rozhrkané cestě dorazili na Krmelec. Eda byl velmi rozrušen z přítomnosti cizích hřebců a kobyl a začal se nafukovat, že je taky chlap!
V neděli se krásně projeli do Chvalče, ale v pondělí začalo pršet a nepřestalo, takže navštívili Anetu Řehákovou v jejím novém působišti na vsi Bělý u Police n. Metují. Opravují tam starý statek a už mají 3 koně do lesa a hříbátko i mladého kladrubáčka.
V úterý pršelo jen trachu, tak na koních přijeli k chatě na pastvinu a nechali je cpát se hustou trávou. Když ale pro ně večer šli, byli dost veselí a převálcovali Magdu tak, že jí pokopali nohy a vyvrátili koleno. Jelikož navíc Jimmy kulhal, vedli je na ruce zpět do stájí. Ty 3,5km byli nekonečné! Jelikož už to nemělo cenu, ve středu ráno to sbalili a jeli domů. Následky zranění léčí další měsíc!:))

 

 

23.4. ZÁVODY BOUSOV

Na první letošní závody vyrazili zástupci Ranče Silver Cat do Horního Bousova v Českém ráji.
Počasí bylo tentokrát velmi pěkné a teplé, počet startujících značný a poněkud slabší organizace, která protáhla soutěže až do večerních hodin.
Na první životní závody jsme vyslali čtyřletého quartera Edu (Whitestar Eddy Jacs) v sedle s Vaškem a ve w.pleasure získali pěkné 6. místo jen kvůli znuděnému a neochotnému zacouvání. Kdyby Václav neudělal na konci horsemanshipu o půl obratu navíc, určitě by měl další pěkné umístění, protože Eda šel moc dobře. Odpolední reining už mu moc nevyšel a v rozrušení nepodal vůbec výkon, který jsme čekali. No, napoprvé prima.
Pětiletého Jimmyho (Jimmy Gallant Jacks) sedlala Zuzka. Po nesrovnalostech na opracovišti a jeho zděšení z barevných kavalet na zemi skočil Edovi na záda, což nic netušícího Vaška vyrazilo ze sedla do naštěstí hlubokého písku. Kromě srandy má teď ruku v sádře..,. Pleasure pak už jel spořádaně a horsemanship moc pěkně, bohužel bez umístění. Vašek ho ještě jel v trailu, kde byly dost obtížné kombinace, které kupodivu projel výborně. Jenže nacouvání do uličky s kuželi se mu vůbec nelíbilo, takže nepřekonal. Přesto byl jeho výkon příslibem a je třeba hodně trénovat. Poslední reining projel uspokojivě, ale přeskoky ho rozrušily, takže to zastavováíní bylo horší. Přesto mu to vyneslo ještě 4.místo.
Po závodech jsme oba odvezli rovnou do Teplických skal na dovolenou, aby si odpočali od treninku. Uvidíme jak to závodění půjde dál.



FOTKY NA
http://andulaa.rajce.idnes.cz/Bousovsky pohar - 23.4.2011/

16.4. II.WESTERNOVÝ VEŘEJNÝ TRÉNING

Na letošní druhý tréning dorazilo 18 startovních dvojic. Sluníčko krásně svítilo a tak jsme v jednu po poledni začali závodit. Tentokrát byla konkurence veliká a úlohy těžké:-))
V první disciplíně w.pleasure získal Vašek s Edou 4.m,jinak se nikdo z našich neumístil. V horsemanshipu opět bodovali jen naši quarteři (Zuzka-Jimmy 3.m, Vašek-Eda 5.m). Reining jel opět jen Vašek s Edou (3.m) i Jimmym (4.m) a trail s opravdu velkou konkurencí jeli všichni ale pouze Vašek s Jimmym se umístili na 6.m. Potom už nás čekali adrenalinové rychlostky, kde bodovali Dana s Míšou (3.m Barrel Race a 2.m Pole Bending) a Martin s Bess (2.m Barrel Race a 5.m Pole Bending).
Po závodech tradiční kovbojský guláš a dobrá zábava na ranči až do velmi pozdních nočních hodin (někteří měli dost krušné ráno:-)))


FOTKY NA
 http://kusi.rajce.idnes.cz/VT 16.4.2011/
http://andulaa.rajce.idnes.cz/Westernovy verejny trenink - 16.4.2011/

2.4. WESTERNOVÝ VEŘEJNÝ TRÉNING

Letošní první veřejný tréning jsme museli, kvůli nepříznivému počasí, odložit až na 2.4. Do technických disciplín jsme se sešli v hojném počtu asi 15-ti startovních dvojic. Bohužel se to ale odrazilo v rychlostních soutěžích, které se pro neúčast museli zrušit.
začínalo se tradičně disciplínou w.pleasure ve které bodoval Vašek s Edou (1.m), Jimmy se Zuzkou byli třetí, na 4. místě Míša Sýkorová a Borek a 5. vybojovala Lucka Kolisková s Bess (účastnice kroužku ježdění).
Potom se jel w.horsemanship, který vyhrála naše svěřenkyně Míša Sýkorová na Borkovi. Dana s Jardou byli 3., Vašek s Edou 4. a Zuzka s Jimmym 5.
Královskou disciplínu reining jel z nás jen Vašek, který sedlal Edu (se kterým vyhrál) a Jimmyho (pěkné 4.m).
Poslední disciplínou programu už byl jen trail, který jeli téměř všichni naši svěřenci: Vašek-Jimmy 2.m, Míša-Borek 4.m, Dana-Jarda 5.m a Lucka-Bess 6.m.
Potom se všichni účastníci závodů odebrali na ranč, kde si mohli dát párky nebo gulášek a pití co hrdlo ráčí. Skupina "vyvolených" setrvala až do pozdních hodin a dobře se bavila. Už se těšíme na příští:-)).


FOTKY NA
http://kusi.rajce.idnes.cz/VT 2.4.2011/
http://andulaa.rajce.idnes.cz/Westernovy verejny trenink - 2.4.2011/

18.3. JEZDECKÝ PLES DUBANY

Na jezdecký ples do Duban jsme dorazili v hojném počtu 19-ti lidí (převážně členové ranče a sekce Pardubice). K tanci hrála Rašelina tak jsme to alespoň pořádně oživili :-)) Do půlnoční tomboli jsme také přispěli pár dary a něco málo vyhráli.
Naše ekipa tvořila polovinu účastníků plesu, jako tradičně ve westernovém oděvu, a tak jsme si pořádně zatančili a celkově se dobře pobavili. Příští rok jdem zase:-))

9.1. NOVÝ KŮŇ

V neděli odpoledne jsme přivezli do naší stáje nového koně. Je jím 17-ti letá zkušená kobylka Zuzana. Je to kříženka hucula, kterou jsme zde již před 5-ti lety chvíli měli a moc dobře se nám na ní jezdilo. Ale z nedostatku času jsme ji tehdy nekoupili. Když jsme se dozvěděli, že je znovu naprodej, neváhali jsme a dojeli pro ni.
Se svými bohatými zkušenostmi z parkurů, military i drezúry a se svou dobrou povahou bude jistě přínosem pro výcvik dětí a mládeže v naší stáji.