DoporučujemeZaložit web nebo e-shop
 

RANČ SILVER CAT

Naše akce za rok 2020

 

 

 

 

22.12. VÁNOČNÍ VYJÍŽĎKA

 

http://kusi.rajce.idnes.cz/vanocni_vyjizdka_2020/

 

 

 

14.-15.11. HUBERT MOŽDĚNICE

I přes letošní nepříznivou situaci, jsme se rozhodli se projet na počest sv. Huberta-patrona koní a jezdců. Takže jsme se sešli pouze v rodinném kruhu a projeli se po podzimní krajině na Vysočině. Dvoudenní vyjížďku jsme všichni zvládli ve zdraví. Večer pak byla zábava u sklenky a dobrého jídla. Všem děkuji za účast.

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/hubert_Mozdenice_2020/

 

 

 

 

10.10. NOVÝ MASKOT RANČE

 

Dnes jsme dostali nového maskota ranče, kočičku Sissy. Brzy si u nás zvykla. 

 

 

 

11.9. ZŠ SVÍTKOV U NÁS

 

Návštěva žáků z šestých tříd v rámci adaptačního kurzu. Viděli ukázky westernového ježdění s komentářem, svezli se na koních a potom na ranči shlédli práci kováře a podkováře, také s odborným komentářem.

 

 

 

24.-28.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR III.

 

Pětice pokročilejších děvčat se zúčasnila jezdeckého tábora u nás na ranči. Trénovali jsme, závodili a hrály spousty her a kvízů. Moc se to všem líbilo a už se těšíme na další ročník.

 

FOTKY ZDE:https://kusi.rajce.idnes.cz/dochazkovy_tabor_III.2020/

 

17.-21.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR II.

 

Druhý docházkový tábor už byl o něco méně naplněný a tak jsme si hodně zajezdili a dokonce v pátek vyjeli ven na projížďku do přírody. Pro mnohé to byl jejich první výjezd do přírody a tak byli velice sťastní. Tradičně jsme soutěžili v různých koňských hrách a také přišly na řadu i závody na koních. Počasí nám přálo, bylo to prima.

 

FOTKY ZDE: https://kusi.rajce.idnes.cz/dochazkovy_tabor_II.2020/

 

 

10.-14.8. DOCHÁZKOVÝ TÁBOR I.

 

První docházkový tábor proběhl na ranči na začátku srpna. Měli jsme zde deset odvážných jezdkyň. Bylo krásné počasí, někdy až moc teplo, a tak došlo i na koupání dětí v kádi a sprchování koní. Hráli jsme spostu her na koňské i nekoňské téma a užili si fůru legrace. V pátek jsme vše zakončili závodama a děvčata se moc snažila. Velké poděkování patří zejména instruktorům Lindě, Káje, Elišce, Domče a Martinovi. 

 

FOTKY ZDE: https://kusi.rajce.idnes.cz/dochazkovy_tabor_I.2020/

 

 

12.-25.7. MOŽDĚNICE DOSPĚLÍ

Po dlouhém školním roce a před táborama, které nás čekaly, jsme se my i koně jeli zrelaxovat na širé pláně Možděnických pastvin. Begani se nacpali trávy do zásoby (v Pardubicích jí moc nemáme) a my užívali klidu a pohody v přírodě. Jezdili jsme na vyjížďky do okolních lesů (houby tentokrát nerostly :-(( ach jo), grilovali, hráli společenské hry a vůbec se dobře bavili. A teď nás čeká dřina na táborech s dětmi v Pardubicích...

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/mozdenice_dospeli_2020/

 

 

13.-14.6. ZÁVODY "B,C" KRALOVICKÝ DVŮR 

V sobotu jsme se vydali na letošní první závody v Kralovickém Dvoře u Slaného. Naše svěřenkyně Linda s Edou podala vynikající výkony. V sobotu na závodech typu "C" vybojovala vítězné 1. a 3. místo v ranch riding a 2. místo ve western horsemanship. V neděli se jely kvalifikační závody na MČR, kde Linda zazářila také a dovezli jsme 2. místo ranch riding open, 4. místo western horsemanship amateur a 2. místo western horsemanship open. Byly to Lindy první závody typu "B" a hned ve velké konkurenci obstála a přivezla si cenná umístění. Moc gratulujeme.

 

https://lindulee.rajce.idnes.cz/Zavody_Kralovicky_Dvur/

 

TRÉNINUJEME V KVĚTNU

 

 

16.-17.5. KURZ S ESTHER

Odložený kurz s trenérkou Esther Weber proběhl u nás na ranči místo března až v květnu. Trénovali jsme pobídky, sed, boční chody i práci ze země a přípravu na showmanship. Všichni odjížděli spokojení, neb se jim dostalo plno cenných rad a tipů. Určitě přichystáme i další kurzy. Děkujeme Esther za ochotu a trpělivost. 

 

https://kusi.rajce.idnes.cz/trening_EW/

 

7.5. NOVÝ KŮŇ V NAŠÍ STÁJI

Koupili jsme naší Karolínce nového závodního koně. Jmenuje se Doremi of Jacks ale říká se jí "Lady" a už spolu pilně trénují na další závodní sezonu.

 

BŘEZEN JÍZDÁRNA

aneb ježdění v době corony v rouškách